Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nový design, chytrá regulace a jednoduché ovládání = termostaty ELEKTROBOCK

Letos jste nás nenašli na veletrhu Aqua-therm? V tomto článku Vám rádi představíme novinky, které jsme letos uvedli na trh nebo budou v nejbližší době v prodeji.

Nová designová řada termostatů roku 2011

Hlavní výhody těchto termostatů jsou:

  • Velký podsvícený displej
  • Intuitivní navigace ve vybraném jazyku (CZ/PL/EN/DE/RU/SVK)
  • Jednoduché ovládání a instalace

Drátové pokojové termostaty


PT22 – Pokojový termostat
Digitální termostat pro automatickou regulaci podle přednastaveného týdenního programu s 6 změnami na den (lze měnit dle potřeby). Možnost manuálního ovládání, nastavení hystereze od 0,1 °C do 6 °C. Výstup je řešen bezpotenciálním kontaktem, proto je vhodný pro většinu kotlů.

PT32 – Pokojový termostat s inteligentní regulací
Digitální termostat s možností výběru typu regulace a připojením na GSM modul (GST1/GST2). Výhodou je volba typu regulace: hystereze, PI regulace nebo PID regulace (u nové verze). Termostat umožňuje nastavení až 9 týdenních programů s 6 teplotními změnami na den. Další výhody: optimalizace provozu (předčasné zapnutí topení), letní režim, korekce teploty, zámek kláves, režim sudý/lichý týden, volba pro topení/chlazení, servisní heslo atd. Výstup je řešen bezpotenciálním kontaktem, proto je vhodný pro většinu kotlů.



 

Bezdrátové pokojové termostaty


BPT22 – Pokojový termostat
Obdoba PT22 v bezdrátové verzi s dosahem až 35 m v zástavbě. Přijímač se systémem samoučení kódu, s pamětí E-EPROM (uchová kód při výpadku napětí) a indikací funkcí barevnými LED.

BPT32 – Pokojový termostat
Obdoba PT32 v bezdrátové verzi s dosahem až 35 m v zástavbě. Přijímač se systémem samoučení kódu, s pamětí E-EPROM (uchová kód při výpadku napětí) a indikací funkcí barevnými LED.



 

Regulátory s komunikací OpenTherm – drátové i bezdrátové

OpenTherm komunikace umožňuje dosáhnout optimálního provozu kotle a topného systému včetně TUV, čímž je dosaženo delší životnosti kotle a vyšších úspor. Naše regulátory umožňují:

  • 9 týdenních programů pro UT (6 teplotních změn na den)
  • 1 týdenní program pro TUV (3 časové úseky s různou teplotou na den)
  • Zvolit typ regulace – ekvitermní / ekvitemrní s dorovnáním/ PI regulaci
  • Předčasné zapnutí topení
  • Režim dovolená
  • Letní režim
  • Korekci teploty
  • Zámek kláves
  • Servisní heslo
  • Zobrazení informací, které předává kotel např. o venkovní teplotě, vypočtené teplotě UT, výkonu, teplotě zpátečky nebo průtoku
  • Záloha chodu hodin na cca 8 hodin

PT52 – Regulátor
PT52 je drátový regulátor pro řízení plynových i elektrických kotlů, které využívají komunikační protokol OpenTherm Plus (OT+). Připojení je po OT lince (dvojlinka) přímo ke kotli.

BPT52 – Pokojový termostat
BPT52 je bezdrátový regulátor pro řízení plynových i elektrických kotlů, které využívají komunikační protokol OpenTherm Plus (OT+). Přijímač je připojen po OT lince (dvojlinka) přímo ke kotli a komunikuje na dálku s vysílačem, který je umístěn v rámci dosahu (cca 25 m).



 

Dálkově ovládaný termostat s GSM modulem

Sofistikovaný termostat, který je možné ovládat na dálku pomocí SMS zpráv z Vašeho mobilního telefonu. Součástí termostatu jsou dvě zařízení, regulátor teploty a GSM modul, které vzájemně spolupracují a zvyšují tak komfort ovládání topného systému.

PT32 GST – Termostat s GSM modulem
Funkce jsou obdobné jako u PT32. Navíc termostat umožňuje připojení externího čidla pro regulaci v jiné místnosti nebo pro hlídání teploty podlahy. Termostat lze ovládat pomocí stručných SMS, které umožní např. změnu požadované teploty nebo vypnutí systému. Výstup je řešen bezpotenciálním kontaktem, proto je vhodný pro většinu kotlů.

 

PocketHome® přes webové rozhraní a další prvky


PH-WEB – modul pro komunikaci přes web. rozhraní
Zařízení, sloužící ke správě jednotlivých prvků systému PocketHome® přes webové rozhraní. Z libovolného místa na světě lze, prostřednictvím internetu, zjišťovat informace o jednotlivých prvcích systému a nastavovat základní parametry (změna požadované teploty, programu aj.).

 

Bezdrátová regulace termo-elektrických pohonů


PH-HT21 – Bezdrátový regulátor termo-elektrických pohonů
Je určen pro plynulou regulaci NC i NO pohonů. Snímá teplotu z vestavěného čidla a podle nastaveného teplotního programu ovládá termo-elektrický pohon.

 

Bezdrátová regulace podlahového topení


PH-BP7 – Bezdrátový termostat pro podlahové topení
(připravujeme v r. 2012)

Nový bezdrátový termostat pro podlahové topení v systému PocketHome®. Vysílače lze ovládat přes centrální jednotku PH-CJ37 (PH-CJ37 Plus). Jako přijímač může být použit PH-BP7-P (viz foto) nebo 9kanálový přijímač PH-BP1-P9.

 

Bezdrátové ovládání domácnosti

Bezdrátové prvky jsou vhodné pro dálkové ovládání různých spotřebičů a el.zařízení, které jsou nedílnou součástí každé moderní domácnosti (osvětlení, žaluzie, vrata, aut. zakrývání bazénu nebo filtrace, zavlažování, klimatizace, ovládání čerpadla atd.)

Výhody řady WS3xx jsou vyšší zabezpečení přenosu signálu při učení kódů, velký dosah (až 150 m na volné ploše) a kompatibilita přijímačů a vysílačů!

Nová bezdrátová čidla (v prodeji od února 2012)

Pohybová čidla pro automatické spínání elektrických spotřebičů (např.osvětlení). Po narušení detekčního pole dojde k vyslání signálu do přijímače a ten sepne připojené zařízení. Dosah je v zástavbě cca 35m. Jako přijímače lze použít WS301, WS302, WS303 a WS304.

WS380 - Bezdrátové čidlo 180°
Bezdrátové pohybové čidlo. Je vhodné do vnitřních prostor s instalací na stěnu. Detekční úhel je 180°.

WS390 - Bezdrátové čidlo 360°
Bezdrátové pohybové čidlo. Je vhodné do vnitřních prostor s instalací na strop. Detekční úhel je 360°.

 


 
 
Reklama