Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Regulační systém pro podlahové vytápění Roth EnergyLogic Touchline

Pomocí Roth bezdrátových ovládacích prvků Touchline se přesně změří teplota v každé místnosti a tím i potřeba energie. Tyto informace jsou shromažďovány a průběžně vyhodnocovány v bezdrátovém připojovacím modulu s cílem optimálního řízení jednotlivých topných smyček. Každá místnost má vždy k dispozici v požadovaném okamžiku požadované množství energie.

−20 %nákladů na vytápění

Energeticky a hydraulicky optimalizovaná regulace

Pomocí Roth bezdrátových ovládacích prvků Touchline se přesně změří teplota v každé místnosti a tím i potřeba energie. Tyto informace jsou shromažďovány a průběžně vyhodnocovány v bezdrátovém připojovacím modulu s cílem optimálního řízení jednotlivých topných smyček. Každá místnost má vždy k dispozici v požadovaném okamžiku požadované množství energie. Teplota v místnostech je regulována rychle a precizně. Prostorové bezdrátové ovládací prvky jsou k dispozici v klasickém provedení s napájením 230 V a pro snadnější instalaci i provedení s bateriovým napájením. Bateriový prvek má i variantu s infračerveným měřením teploty povrchu podlahy.

 

Systém komfortní regulace prvky Touchline je ideálním doplněním k podlahovému vytápění nebo chlazení Roth s novými Roth originálními Tacker® Ex-sponami. Tyto spony nadzvednou trubky podlahového vytápění a betonová stěrka může trubku kompaktně obtéci. To zajišťuje ideální přenos a rozvedení tepla, resp. chladu. Je tak zajištěna vyšší efektivita systému a komfort obytného klimatu.

Více než prostorový termostat

Prostorový bezdrátový ovládací prvek Touchline

Pomocí každého prostorového ovládacího prvku Touchline je možné nastavit požadovanou teplotu v místnosti. V případě potřeby však umožňuje získat i informace a přístup k systémovým parametrům.

Prostorový bezdrátový ovládací prvek Touchline je stavební prvek Roth EnergyLogic Touchline regulačního systému. Na velkém displeji se neustále zobrazuje aktuální teplota v místnosti. Přes oba vrchní dotykové senzory je možné kdykoliv požadovanou teplotu změnit. Při ovládání dále dostanete další informace ke stavu baterie, úrovni bezdrátového spojení a druhu provozu. Pomocí menu tlačítek je možné volit různé druhy provozu (vytápění, útlum, časový program atd.). Ukazatel efektivnosti poskytuje údaje o aktuální spotřebě energie.

Každý prostorový ovládací prvek Touchline poskytuje 2 ovládací úrovně: časový program a bateriový úsporný mód jsou prvky úrovně uživatele. V servisním menu, které je chráněno heslem může instalatér odečíst a případně přenastavit parametry systému. Díky jednoduché struktuře ovládání a přednastavení z výroby může instalatér celý systém uvést do provozu s minimální časovou náročností.

Obousměrné bezdrátové propojení (868 MHz) mezi prostorovým ovládacím prvkem a připojovacím modulem zajišťuje vysokou přenosovou jistotu. Neboť každý prvek signál nejen vysílá, ale i přijímá, získává uživatel všechny informace a zpětné vazby z připojovacího modulu, což výrazně usnadňuje nastavení i ovládání. Energeticky optimalizované nastavení úrovně signálu zajišťuje dlouhodobý provoz v případě bateriového provozu.

Provozně úsporný: spotřeba energie každého prostorového ovládacího prvku i v případě provedení 230 V je nižší než 0,2 W.

Infračervené měření teploty povrchu podlahy

Zajištění komfortní teploty podlahy pomocí infračerveného měření teploty jejího povrchu

Prostorový bezdrátový ovládací prvek Touchline s infračerveným měřením teploty podlahy zajišťuje precizní regulování na požadovanou teplotu v místnosti s funkcí měření teploty podlahy. Zajišťuje tak hlídaní požadované teploty na jejím povrchu pro dosažení maximálního komfortu podlahového vytápění. Dále slouží i jako ochrana, například dřevěných krytin proti jejich provoznímu přehřátí.

 

LAN-rozhraní – technický krok vpřed

Přes LAN-rozhraní na připojovacím modulu si můžete pomocí PC/Notebooku ve Vaší domácí síti vytvořit přímé připojení k Vaší Roth bezdrátové regulaci. K dispozici jsou intranetové stránky s nejdůležitějšími informacemi o systému. Tak si můžete přečíst informaci o teplotách v místnostech a měnit jejich požadovanou hodnotu. Zvláště u velkých objektů je ovládání pomocí PC výhodou.

Touchline aplikace (nejdříve pro iPhone/iPad) umožní též vzdálenou správu pomocí Smartphonu.

Připojovací modul Touchline
Připojovací modul Touchline se 4, 8 nebo 12 kanály je spínací jednotka a místo pro optimální výměnu informací mezi prostorovými prvky a pohony na jednotlivých topných smyčkách. Je možné na něj připojit i výstupy na externí zařízení (oběhová čerpadla), signál pro tepelné čerpadlo nebo LAN-kabel. LED-kontrolky vždy informují o stavu všech výstupů.
LAN-rozhraní schéma
 

Pro malé i velké objekty

Bezdrátová regulace Touchline je určena pro běžné vytápěné objekty i pro větší instalace. Při použití v bytových domech je možné použít až 3 připojovací moduly, které jsou spolu vzájemně bezdrátově propojeny. Tak je možné například předávat přepínací signál (vytápění/chlazení) z řídícího modulu na dva zbývající bez nutnosti drátového propojení. Pro opravdu velké systémy je plánováno propojení až 16 připojovacích modulů pomocí integrovaného Bus-rozhraní.


Roth rozdělovač podlahového vytápění s průtokoměry a připojovacím modulem v kombinaci s bezdrátovými prostorovými prvky Touchline zaručuje rovnoměrné předávání tepla a konstantní teplotu v místnostech.
Bezdrátová regulace Touchline schéma
 

Funkce na první pohled

  • vytápění a chlazení
    (jako příslušenství možnost použití hlídání rosného bodu)
  • obousměrná komunikace
  • infačervená senzorová technologie
    (minimální/maximální teplota)
  • propojovací test
  • ochrana ventilů a čerpadel
  • 5 provozních stavů
    (vytápění, útlum, časový program, ochrana proti zámrazu, chlazení)
  • propojování více termostatů do zón
  • časové programování
    (tři volně definovatelné programy)
  • teplotní regulace u více termostatů v místnosti díky stanovení střední teploty
  • natápěcí program
  • ukazatel spotřebované energie
  • jako možnost omezení ovládání pro hotely a veřejné objekty
  • bypass funkce pro tepelná čerpadla
  • 3 různé regulační algoritmy
  • vstupy a výstupy pro externí komponenty
  • možnost aktualizace na poslední technický stav díky slotu pro SD kartu
  • ovládání regulace pomocí iPhone aplikace přímo přes WLAN doma nebo přes internet
ilustrace

Data pro připojovací modul

Napájecí napětí: 24 V (trafo součástí)
Montáž: montážní lišta (součástí)
Pohony při 4-/8-/12-kanálech: max. 6/12/18 pohonů 24 V
Vstupy:
přepínaný vstup: svorka C/O
vstup rosného bodu: svorka H%
útlumový vstup: svorka Eco
vstup teplotního omezení: svorka TB
LAN-připojení RJ45
Výstupy:
výstup oběhového čerpadla
výstup hořák nebo chlazení
Ukazatele (LED): napájení, pojistka, čerpadlo, chlazení, rosný bod a 1 LED ukazatel na kanál
Rozměry:
4 kanály: 305 × 75 × 55 mm
8 kanálů: 370 × 75 × 55 mm
12 kanálů: 435 × 75 × 55 mm

Data pro prostorový prvek

Přenosová frekvence: 868 MHz
Vysílání: obousměrné
Dosah: cca 40 m v budovách
Displej: teplota, den v týdnu, stav baterie, propojení, atd.
Napájení: 230 V nebo 2 × 1,5 V AAA (v dodávce)
Montáž: nástěnná nebo na montážní krabici
Rozměry: 65 × 117 × 19 mm
Zvláštnosti: 3 časové programy, propojovací test, blokování tlačítek, provozní režim pro hotely nebo úřady

velmi ploché provedení
velmi ploché provedení
 


Roth EnergyLogic Touchline
Pomocí Roth bezdrátového ovládacích prvku Touchline se přesně změří teplota v každé místnosti a tím i potřeba energie. Tyto informace jsou shromážďovány a průběžně vyhodnocovány v bezdrátovém připojovacím modulu.

ALPHATEC comfort systems s.r.o.
logo ALPHATEC comfort systems s.r.o.

Nabízíme řešení teplovodního vytápění a chlazení pomocí podlahových i stropních systémů. Elektrické topné kabely a rohože pro temperování i vytápění. Elektrická přímotopná i sálavá topidla. Tepelná čerpadla pro ohřev vody. Zónovou a centrální komfortní ...