Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Podlahové topení v dřevostavbě?

Dřevostavby se stále těší velké oblibě. Bydlení v prostředí z přírodních materiálů, s minimem "chemie" je určitě ohleduplné ke zdraví obyvatel. Přesto není nutné vzdát se moderního topení.

elektrické podlahové topení v dřevostavbě


Zimní pobyt ve staré roubence, kde se ještě topí v peci, je určitě jeden z nejpříjemnějších zážiků. Leč od dob našich babiček se mnoho změnilo a životní styl nám nedovoluje mít takovou pohodovou atmosféru (která vyžaduje permanentní přítomnost v chalupě) každý den. Ani naše zdraví už často není tak optimální, abychom denně nosili dřevo, zatápěli, vynášeli popel atd.

Příjemného každodenního bydlení a komfortního topení v dřevostavbě se ale ani dnes nemusíme vzdávat. Příjemné teplo od podlahy zajistí elektrické podlahové vytápění. Tento systém je zároveň velmi vhodný pro kombinaci s krbem či krbovými kamny, které o víkendech dodají tu správnou atmosféru.

Elektrické podlahové topení a krb, na sobě nezávislá topení, každé s vlastní charakteristikou a svými výhodami, tvoří dokonalou kombinaci. Dům nikdy neprochladne, stále bude udržováno příjemné teplo od nohou a v případě zatopení v krbu naopak podlahovka pružně "vypne", aby prostor nebyl přetápěn.

Podlahové topení nemá žádné náročné rozvody, jako některé jiné systémy, což je pro dřevostavby žádoucí. Topení je jednoduše ukryto v podlaze a na stěnách jsou pouze regulátory s prostorovými teplotními čidly.

I v případě, že nebudou lité ani podlahy, ale budou montované "na sucho", je možné elektrické podlahové vytápění. Nepoužijí se pak klasické topné kabely, ale speciální topné rohože určené pro suchou výstavbu.

Montáž topných rohoží v dřevostavbě je technologicky i časově velmi jednoduchá, což stavebník, investor i budoucí obyvatel jistě ocení.

Provoz a užívání topného systému je po počátečním nastavení programů na termostatu naprosto automatické, takže i po delším pobytu v práci se vracíte do příjemně vyhřátého domova.


V-systém elektro
logo V-systém elektro

Technologie pro moderní a úsporné bydlení: od nabídky zdarma, návrhu, přes dodání a realizaci až po vyřízení PENB a dotace. Se spolehlivou technickou podporou po celé ČR a SR! Řízené větrání s rekuperací tepla, elektrické podlahové vytápění, fotovoltaická ...

 
 
Reklama