Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Komplexní systém plošného vytápění/chlazení s jednoduchou instalací, které nabízí komplexní komfort

Systémy plošného vytápění a chlazení jsou známé vysokým komfortem, nízkou teplotou topné vody a tím pádem i vysokou energetickou efektivitou. Řešení plošného vytápění a chlazení od Rehau zahrnuje celý systém s jednoduchou a rychlou instalací.

O systémech pro plošné vytápění a chlazení se v současné době hodně mluví, protože jsou známé svým vysokým komfortem, nízkou teplotou topné vody a tím i vysokou energetickou efektivitou. Důležité přitom ovšem je, že kompletní systém je vzájemně sladěný a instalace se provádí rychle a jednoduše. REHAU nabízí tuto jistotu vysoce kvalitního kompletního systému – a navíc atraktivní balíček na podporu prodeje pro řemeslníky.

REHAU trubka RAUTHERM S
REHAU trubka RAUTHERM S

RAUTHERM S pro všechny případy

RAUTHERM S od REHAU je osvědčený a spolehlivý systém pro vytápění a chlazení s promyšleným programem příslušenství. Základ tohoto systému tvoří trubka RAUTHERM S v kombinaci se spojovací technikou násuvné objímky. Trubky RAUTHERM S jsou robustní, odolné vůči tlakům, s kyslíkovou bariérou a vykazují vysoké bezpečnostní rezervy. Tyto vysoké výkony umožňuje materiál PE-Xa, tedy polyetylén zesítěný vysokým tlakem.

 

Mimořádně rychle s RAUTHERM SPEED

REHAU trubka RAUTHERM speed
REHAU trubka RAUTHERM speed

Nové trubky RAUTHERM SPEED PE-Xa jsou optimálně přizpůsobené použití v plošném vytápění a chlazení. Oproti obvyklým trubkám pro plošné vytápění profitují specializovaní řemeslníci ze zvýšené pružnosti trubky v ohybu, která je větší až o 30 %, a z toho vyplývajících ještě rychlejších časů montáže. Trubky RAUTHERM SPEED jsou k dostání v rozměrech 16 × 1,5 a 14 × 1,5 mm. V provedení s ovinutím suchým zipem je lze použít i pro nový systém REHAU s pokládkou pomocí suchého zipu.

Bezpečné spojení

Perfektním partnerem trubek RAUTHERM S a RAUTHERM SPEED je osvědčený spojovací systém v podobě násuvné objímky. Ta zaručuje trvale těsné spojení bez O-kroužků a je tedy bezpečná i hospodárná. Díky optimálním hydraulickým vlastnostem je mimořádně efektivní. Zbytková délka trubek se pomocí násuvných objímek plně využije, neboť ji lze použít i v betonu a v potěru.

Flexibilní systémy pokládky

Pokládka RAUTHERM speed
Pokládka RAUTHERM speed
REHAU deska Varionova
REHAU deska Varionova

REHAU nabízí vhodný systém pokládky pro jakékoliv požadavky zákazníků. Nový systém suchého zipu RAUTHERM SPEED se vyznačuje extrémně rychlou a efektivní pokládkou. Tak je možné položit systém se suchým zipem až o 30 % rychleji než při obvyklých systémech pokládky. Montáž přitom může provádět jen jeden člověk a bez použití nářadí. Díky upevnění suchým zipem je možný flexibilní výběr směru pokládky trubek a jednoduchá korekce polohy trubek. Systém se suchým zipem REHAU se vypořádá i s nejvyššími nároky na kročejovou izolaci, neboť se parotěsná zábrana na izolaci neprorazí.

Maximální flexibilitu nabízí i systém pokládky se systémovou nopovou deskou Varionova, a je tedy vhodný pro nejrůznější účely použití. Robustní nopová deska se postará o bezpečnou fixaci trubek a může být v případě potřeby dodávána s tepelnou nebo kročejovou izolací. Další předností je pokládka bez nářadí, kterou může provádět jedna osoba. Desky bezpečně drží a díky robustním nopům mají výborné pochozí vlastnosti.

Dalším systémem pokládky firmy REHAU je Tacker systém. Tacker desky z kvalitního polystyrenu jsou vhodné pro pokládku na stavbách, jsou robustní a mají nakašírovanou tkanou fólií, která je utěsněná proti záměsné vodě z potěrů a vlhkosti, a je tak koncipovaná pro použití s potěry podle DIN 18560. Systém má dále kombinaci tepelné a kročejové izolace. Tacker multinářadí od REHAU umožňuje rychlé a jednoduché zpracování bez zachytávání nebo odlomení příchytek ze zásobníku. Speciálně tvarované příchytky Tacker, zaručují ve spojení s vysoce kvalitní tkanou fólií, vysokou odolnost proti vytržení a tím fixaci trubek, která je odolná proti vzdutí.

Systém Tacker je doplněný mnohostranným systémem držáků trubek RAUTAC 10, který je díky malé montážní výšce ideální pro sanace. V novostavbách se RAUTAC 10 pokládá jednoduše na stavebně připravenou izolaci. Díky tloušťce desky 10 mm je možné s trubkou RAUTHERM S 10,1 × 1,1 v kombinaci s vhodným nivelačním potěrem, při krytí potěru 20 mm nad vrcholem trubky dosáhnout celkové montážní výšky systému pouze 40 mm.

Regulace a používané rozdělovače

Prostorový termostat Nea smart
Prostorový termostat Nea smart

Pro regulaci teploty plošných systémů vytápění nabízí REHAU prostorový termostat Nea. Vyznačuje se vysoce kvalitním designem, kombinovaným s jednoduchou montáží, lehkou obsluhou a mnoha individuálními speciálními funkcemi. U termostatu Nea je nutné zdůraznit integrované optimalizační funkce: tak se například parametrizace termostatu automaticky přizpůsobí výkonu topení/chlazení, který je k dispozici pro danou místnost. Jako novinku představuje REHAU systém Nea Smart, který umožňuje přes sériové ethernetové rozhraní integraci do místní sítě domu a ovládání z celého světa prostřednictvím internetu. Nový termostat umožňuje díky velmi přesné a inteligentní regulaci dosáhnout až 20% energetické úspory. Pro rozdělování tepla a chladu nabízí REHAU rozličné rozdělovače topných okruhů s průtokoměry z vysoce kvalitní nerezové oceli, stejně jako vhodné skříně rozdělovačů, které umožňují díky svým inovativním držákům jednoduchou montáž mimo skříň rozdělovače.

REHAU podporuje specializované řemeslníky

REHAU nabízí specializovaným řemeslníkům rozsáhlý servis v každé fázi stavby. K tomu patří podpora během projektování, poskytnutí softwarových řešení orientovaných na praxi a možnost účasti podle oborů na odborných seminářích REHAU Akademie, která poskytováním know-how posiluje pozici specializovaných firem v každodenním konkurenčním boji.

Více informací naleznete na www.rehau.com/cz-cs.


REHAU s.r.o.
logo REHAU s.r.o.

Firma REHAU nabízí prémiová řešení na bázi polymerů. Pro oblast TZB dodáváme podlahové a stěnové vytápění/chlazení – trubky a technika spojování, systémové desky, regulace, rozdělovače; rozvody studené a teplé vody - instalace pitné vody, odhlučněná ...