Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

ALPHATEC comfort systems – specialista na podlahové vytápění

Pod tímto mottem se představí na výstavě FORARCH společnost ALPHATEC comfort systems s.r.o., která se již 13 let pohybuje v oboru úsporných a komfortních systémů a produktů pro temperování, vytápění a chlazení. Jako jediná společnost na českém trhu nabízí vedle sebe elektrické i teplovodní podlahové vytápěcí a temperační systémy. U těchto produktů zajišťuje poradenství, projekci kompletních systémů i následný prodej odborným firmám.

Značka termoKABEL pro elektrické podlahové vytápění a temperování

Společnost ALPHATEC comfort systems má již od roku 2004 má ve svém portfoliu plný sortiment elektrických topných kabelů a rohoží se značkou termoKABEL. Rohože jsou charakterizovány unikátní originální „in“ konstrukcí vpletením topného vodiče přímo do nosné textilní tkaniny. Tato zajišťuje pravidelnou fixaci topných smyček a při instalaci i dokonalé propojení např. s flexibilním lepidlem při jejím ukládání těsně pod krytinu.

Novinkou v sortimentu topných kabelů je speciálně konstruovaný kabel pro vytápění topKABEL s délkou 10 až 170 M a výkonem 10 W/M, který se vyznačuje maximální flexibilitou. Novinkou pro nízkovrstvé temperační systémy je rohož turboMAT, která se vyznačuje nízkou konstrukční výškou, malou roztečí mezi smyčkami pouze 5 cm a zvýšeným výkonem 200 W/m2 . Toto zajišťuje pravidelné rozložení teploty podlahy a její rychlý náběh.


S produkty termoKABEL lze řešit požadavky na temperování i vytápění, instalace mokrou i suchou cestou a v neposlední řadě i aplikace určené pro ochranu venkovních ploch a okapů proti zamrzání.


Produkty Roth pro řešení teplovodního podlahového, stěnového a stropního vytápění a chlazení

V sortimentu nalezneme systémy, které jsou určeny pro rekonstrukce i novostavby, pro instalace mokrou i suchou cestou. Inovativní Roth originální Tacker Ex spona pro klasický mokrý systém podlahového vytápění zajistí díky své konstrukci až o 15% rychlejší náběh teploty.

Inovativním zástupcem pro sektor rekonstrukcí je Roth Clima Comfort panelový systém, který se vyznačuje universální instalaci suchou i mokrou cestou pro podlahové, stěnové i stropní vytápění a chlazení. Lze ho s výhodou využít v kombinaci s tepelným čerpadly a to nejen pro vytápění ale i pro pasivní a aktivní chlazení.

ALPHA IP: nejen chytré vytápění v chytré domácnosti

Filosofií by nemělo být teplo a chlad pouze levně vyrobit a následně ho předat do místností ale i zajistit komfortní regulaci a ovládání. A o to se snaží systém ALPHA IP, který se navíc vyznačuje i možností ovládat další komponenty ve vaší domácnosti jako je např. zabezpečení nebo osvětlení. Prostorové termostaty lze jednoduše provázat s modulem pro řízení smyček podlahového topení příp. okruhy topných kabelů. V kombinaci s okenními čidly pak zajistí například řízení poklesu požadované teploty při otevřeném okně.




Přehled komponentů


  1. Alpha IP digitální prostorový termostat s displejem
    Digitální prostorový termostat Alpha IP s velkým displejem zaznamenává teplotu a vlhkost vzduchu v místnosti a odesílá hodnoty do připojovacího modulu. Zaručuje tak přesné nastavení teploty.
  2. Alpha IP analogový prostorový termostat
    Analogový prostorový termostat Alpha IP zaznamenává teplotu a vlhkost vzduchu v místnosti a odesílá hodnoty do připojovacího modulu vytápěcího systému. Ideální pro místa, kde není potřeba nastavovat teplotu přes chytrý telefon.
  3. Alpha IP digitální prostorový termostat s displejem (model S)
    Digitální prostorový termostat Alpha IP s displejem (model S) může být nainstalován přímo do systémů vypínačů jiných výrobců (Berker, ELSO, Gira, Merten, JUNG) nebo na stěnu. Zaznamenává teplotu a vlhkost vzduchu v místnosti a pravidelně tyto hodnoty odesílá do připojovacího modulu vytápěcího systému.
  4. Alpha IP snímač dveří / oken
    Alpha IP optický snímač dvěří / oken používá infračervený senzor pro registraci stavu oken. Vytápění je přerušeno pokud jsou okna otevřená, například, když se v místnosti větrá.
  5. Alpha IP připojovací modul, 24V / 230V, 6 / 10 vytápěcích zón
    Inteligentní, samovzdělávací, vytápěcí jednotka je dostupná v různých variantách. Některé z mnoha výhod připojovacího modulu je přepínání mezi vytápěním a chlazením, velmi užitečná Start / Stop technologie a nebo také automatické vyrovnávání zátěže.
  6. Alpha IP Multi IO Box
    Účelem Multi IO Boxu je zvýšit funkčnost Alpha IP připojovacího modulu, tak aby zahrnoval například ovládání čerpadla, zdroje tepla a odvlhčovače. Dalším důležitým prvkem jsou vstupy pro monitorování CO a teploty.
  7. Alpha IP servopohony, 24 V / 230 V
    Servopohon pro tiché otevírání a uzavírání malých teplovodních ventilů a ventilů na radiátorech a topných okruzích v systémech sálavého vytápění a chlazení.
  8. Alpha IP digitální prostorový termostat s displejem
    Digitální prostorový termostat Alpha IP s velkým displejem zaznamenává teplotu a vlhkost vzduchu v místnosti a pravidelně odesílá hodnoty do náležícího Alpha IP radiátorového termostatu.
  9. Alpha IP analogový prostorový termostat
    Analogový prostorový termostat Alpha IP zaznamenává teplotu a vlhkost vzduchu v místnosti a odesílá hodnoty do připojeného Alpha IP radiátorového termostatu.
  10. Alpha IP digitální prostorový termostat s displejem (model S)
    Digitální prostorový termostat Alpha IP s displejem (model S) může být nainstalován přímo do systémů vypínačů jiných výrobců (Berker, ELSO, Gira, Merten, JUNG) nebo na stěnu. Zaznamenává teplotu a vlhkost vzduchu v místnosti a pravidelně tyto hodnoty odesílá do připojeného Alpha IP radiátorového termostatu.
  11. Alpha IP termostatická hlavice
    Termostatická hlavice Alpha IP je jednoduchá na instalaci. Regulovatelný radiátorový termostat, který umožňuje ovládání radiátorů podle potřeby.
  12. Alpha IP nástěnný ovladač vytápění
    Po stisknutí tlačítko umožňuje uživateli snížit komortní až na ECO teplotu. Uživatel zvolí teplotu a dobu topení.

Naši expozici naleznete v Hale 7 - stánek C11 - ALPHATEC comfort systems s.r.o.
Předváděcí a školicí centrum Praha, Kolbenova 29, 198 00 Praha 14


ALPHATEC comfort systems s.r.o.
logo ALPHATEC comfort systems s.r.o.

Nabízíme řešení teplovodního vytápění a chlazení pomocí podlahových i stropních systémů. Elektrické topné kabely a rohože pro temperování i vytápění. Elektrická přímotopná i sálavá topidla. Tepelná čerpadla pro ohřev vody. Zónovou a centrální komfortní ...