Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Systémově pojaté vytápění na veletrhu For Therm 2015

Při rozmanitosti dnešních staveb je zásadní vybrat už na počátku správný zdroj tepla a systém předávání tepla do prostoru. Podívejte se na systémové řešení vytápění a chlazení od značek alpha innotec, Roth a termoKABEL, které umožní dosáhnout vhodného řešení při různých nárocích na vytápění, ohřev vody a chlazení.

Pod značkami alpha innotec (tepelná čerpadla, větrací jednotky), Roth (podlahové, stěnové a stropní vytápění a chlazení, solární panely a rozvody vody) a termoKABEL (topné kabely a rohože) jsme prezentovali systémové řešení, které při různých nárocích na vytápění, ohřev vody a chlazení umožní dosáhnout vhodné kombinace, která vyhovuje skutečným potřebám objektu i uživatele. Většina expozic na For Thermu byla zaměřena pouze na úzký sortiment výrobků a v souvislosti s tím doporučovala jednotvárná řešení závislá na nabízeném sortimentu. Dochází tak zpravidla k finančně nevýhodným řešením, jako je například instalace tepelného čerpadla vzduch/voda pro nízkoenergetický dům s tepelnou ztrátou 3 kW.

Co si představit pod systémovým řešením?

Součástí našeho systémového přístupu jsou nejen vzájemně sladěné komponenty pro vytápění a chlazení, ale také potřebné poradenství při volbě správného systému a jeho následné projektování. Vzhledem k rozsahu sortimentu doporučíme vhodné řešení jak pro malé, nízkoenergetické objekty, tak i např. pro velké bytové komplexy. Výhodou pro investory je množství certifikovaných instalačních partnerů v rámci celé České republiky a oddělený servis, který zajišťují naši vlastní servisní technici.


Řešení pro objekty s tepelnou ztrátou do cca 5 kW

Pro nízkoenergetické domy a menší objekty se ztrátou do cca 5 kW je často vhodné elektrické podlahové vytápění pomocí topných kabelů nebo rohoží, které lze kombinovat se solárními kolektory pro ohřev teplé vody a případně pasivní nebo aktivní větrací jednotkou pro zajištění řízené výměny vzduchu.

Podrobnosti k řešení pro nízkoenergetické objekty

Řešení pro rodinné domy a objekty s tepelnou ztrátou od cca 5 kW

Pro větší objekty od tepelné ztráty cca 5 kW zpravidla začínají být výhodným zdrojem tepla tepelná čerpadla vzduch/voda nebo země/voda. Na veletrhu For Therm 2015 jste mohli poprvé v České republice vidět špičková tepelná čerpadla alpha innotec země/voda řady alterra. Kompaktní verze SWC s integrovanou hydraulikou byla oceněna GRAND PRIX 2015, jednou z cen za nejlepší exponát veletrhu. Představili jsme i osvědčená, robustní a vysoce účinná duální tepelná čerpadla alpha innotec vzduch/voda LWD s výstupní teplotou až 70 °C.

Pro předávání tepla do místností je ideální využít teplovodní podlahové vytápění Roth a případně ho kombinovat se stěnovými a stropními systémy pro aktivní i pasivní chlazení. Pro rozvody topné i užitkové vody je možné použít kvalitní vrstvené potrubí Roth Alu-Laserplus.

Podrobnosti k řešení pro rodinné domy




Cena GRAND PRIX veletrhu For Therm 2015 pro tepelné čerpadlo alpha innotec země/voda SWC

Řešení pro bytové domy a velké objekty

Bytové domy, průmyslové a jiné velké objekty dokáží využít potenciál vysoce výkonných tepelných čerpadel alpha innotec vzduch/voda s výkony až 31 kW (při A2/W35 dle EN 14511), v případě profesionálních tepelných čerpadel země/voda160 kW (B0/W35 dle EN 255). Zvláště pro bytové domy jsou zajímavou perspektivou tepelná čerpadla vzduch/voda pro vnitřní instalaci, která jsou umístěna v technické místnosti a na vnější fasádě mají pouze mřížky pro sání a výfuk vzduchu.

Podrobnosti k řešení pro bytové domy


Shrnutí našeho systémového řešení

Vzájemně sladěné produkty: Nabízíme Vám vzájemně odsouhlasené komponenty pro dodávku systémového řešení: tepelná čerpadla, solární systémy, rozvody topné vody, plastové tlakové zásobníky, předávání tepla pomocí např. podlahového vytápění a následnou regulaci. Vzájemně sladěné řešení Vám zajistí maximální provozní bezpečnost, úspory i komfort.

Poradenství: Naši odborní spolupracovníci Vám zajistí kvalitní poradenství, případně Vám nabízená řešení předvedou v našem předváděcím centru.

Projekce: Nabízíme odborné projekční i dotační poradenství a projekční práce v oblasti vytápění, chlazení a ohřevu teplé vody. Profesionálně navrhneme vytápění, chlazení i ohřev teplé vody pomocí tepelných čerpadel alpha innotec či solárních zařízení a plošných systémů pro vytápění a chlazení Roth.

Certifikovaní instalační partneři: V České republice spolupracujeme s více než stovkou certifikovaných instalačních partnerů, specializovaných na vybrané oblasti.

Servis: Naši vlastní servisní technici jsou zárukou spolehlivého fungování následného provozního servisu.

Podívejte se na podrobnosti k systémům pro vytápění a chlazení na webu topeni-chlazeni.cz.
Rádi Vám poradíme s konkrétním projektem nebo poskytneme bližší informace.


ALPHATEC comfort systems s.r.o.
logo ALPHATEC comfort systems s.r.o.

Nabízíme řešení teplovodního vytápění a chlazení pomocí podlahových i stropních systémů. Elektrické topné kabely a rohože pro temperování i vytápění. Elektrická přímotopná i sálavá topidla. Tepelná čerpadla pro ohřev vody. Zónovou a centrální komfortní ...