Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Systémy Roth pro plošné vytápění a chlazení

Rozhodujícími kritérii při výběru topného a chladicího systému jsou, kromě komfortu uživatelů a architektonické volnosti, i úspora energie a hygiena, stejně jako ochrana životního prostředí. Účinnost systémů pro plošné vytápění a chlazení firmy Roth zajišťuje každý den optimální, přesně nastavitelný průběh profilu teplot v místnosti.



Roth originální Tacker® systém
... profesionální řešení s trvalou hodnotou


Nové inovativní upevnění systémové trubky pomocí Tacker® Ex-spony zajišťuje ještě lepší předávání do topné mazaniny.

Vysoce kvalitní předzpracování všech komponent systému (trubek, systémových vrstvených desek a příslušenství) umožňuje instalaci kompletního systému plošného vytápění a chlazení Roth pouze třemi pracovními kroky. Samozřejmě podle počítačově přesného výpočtu a při splnění všech platných předpisů.

Patentovaná technika pokládky pomocí Originálního Roth Tacker® systému (přístroj pro upevnění systémových trubek Roth) umožňuje jednoduchou, přesnou a rychlou instalaci, a to i v případě nepravidelných půdorysů. Bezproblémové spojení trubek a patentovaná technika pokládky je proto vždy první volbou při veškerých náročných aplikacích.


Roth ClimaComfort® TBS systém
... systém pro suchou instalaci

Ať už jde o novostavbu či rekonstrukci, podlahové či stěnové vytápění, Roth ClimaComfort® TBS systém pro suchou instalaci vyhovuje přesvědčivým způsobem nejrůznějším požadavkům. Pro pokládku izolace je třeba pouze jediný typ systémové desky. Umožňuje to jednoduchou, bezpečnou a časově úspornou pokládku a poskytuje flexibilitu při uspořádání, i v obtížných prostorových situacích. Nízká konstrukční výška i malá hmotnost předurčují systém suché instalace Roth pro použití zejména při renovaci objektů. Výška Roth TBS systémové desky činí pouze 33 mm. Celková konstrukční výška podlahy včetně zátěžového povrchu je v rozpětí mezi 48 mm a 59 mm (viz Roth Technické informace). V případě stěnového systému je to včetně zakrytí 46 mm.



Roth ClimaComfort® panelový systém
... pro příjemný pocit v novostavbě i stávajících objektech


Nízká spotřeba energie a ideální kombinace s tepelnými čerpadly.

Roth ClimaComfort® panelový systém proměňuje podlahu, stěny a strop na vysoce efektivní a rychle reagující plochu na vytápění i chlazení. Roth nabízí jedno provedení pro všechna použití. Jednoduše v zimě vytápět podlahou a/nebo stěnou a během léta chladit prostřednictvím stropu a/nebo stěny bez potřeby klimatizačních jednotek.

Tvar panelů ClimaComfort® (rozměr 625 × 1200 mm) umožňuje optimální instalaci trubek. Systémová trubka ClimaCor® S5 se na podlaze, stěnách či stropu pouze vtlačí do připraveného rastru na panelech. Suchý způsob instalace zaručuje krátký čas montáže a vzájemně odsouhlasené systémové komponenty rychlou reakci systému.



Roth ClimaComfort® kompaktní systém
... minimální konstrukční výška a maximální rychlost reakce systému


Topení a chlazení při rekonstrukcích i v novostavbách.

Roth ClimaComfort® kompaktní systém pro topení a chlazení je díky svému extrémně nízkému, plochému provedení určen především pro rekonstrukce.

Uživatel získává dodatečný komfort při topení a chlazení prostřednictvím podlahy, stěn i stropu.

Skladba instalace pro stěnový a stropní systém obsahuje stejné systémové komponenty jako instalace na podlahu. Systémové desky se na stěně a stropu pro větší pevnost kotví pomocí vrutů. Místo samonivelační hmoty se nanáší omítka. Konstrukční výška systému činí pouhých 17 mm!





ALPHATEC comfort systems s.r.o.
logo ALPHATEC comfort systems s.r.o.

Nabízíme řešení teplovodního vytápění a chlazení pomocí podlahových i stropních systémů. Elektrické topné kabely a rohože pro temperování i vytápění. Elektrická přímotopná i sálavá topidla. Tepelná čerpadla pro ohřev vody. Zónovou a centrální komfortní ...