Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Unikátní plastohliníkové potrubí Uni Pipe PLUS usnadní práci montážním firmám

První plastohliníkové potrubí vyráběné extruzí hliníkové vrstvy bez nutnosti tuto vrstvu jakýmkoliv způsobem spojovat

Uponor, mezinárodní dodavatel technicky vyspělých systémů pro rozvody vody a otopných soustav, představuje převratnou novinku pro rok 2015. Uni Pipe PLUS je první potrubí, kde se používá unikátní technologie SAC, spíše známá z nejvyspělejších průmyslových odvětví, jakými jsou petrolejářský nebo automotive. To znamená odvětví s nejvyššími nároky na kvalitu a bezpečnost.

Uponor je první společnost, která technologii SAC začala používat při výrobě potrubních systémů

Do současnosti Uponor MLC potrubí obsahovalo přeplátovanou hliníkovou vrstvu svařovanou ultrazvukem. Spoj hliníkové vrstvy vždy byl nejdůležitějším bodem z hlediska bezpečnosti a flexibility potrubí. Tento nejslabší bod byl novou technologií SAC zcela odstraněn a sekundárně se tím docílilo ještě snadnější a větší ohebnosti potrubí. Díky této zvýšené flexibilitě je v instalacích možné používat méně tvarovek, montáž je tedy nejen rychlejší, ale ve výsledku i levnější. Překvapivě jsme u variant potrubí v tyčích dosáhli větší robustnosti potrubí, které potřebuje méně kotvicích prvků.

Uponor SAC Technologie znamená více bezpečnosti a ještě snadnější montáž

Tyto výhody byly hlavním hnacím motorem pro změnu výroby, jak potvrzují slova produktového managera pro potrubní systémy Rudi Geiera: „Naším hlavním cílem bylo usnadnění života našim montážním firmám.“

Potrubí Uni Pipe PLUS je vyráběno extruzí hliníkové vrstvy v jednom kroku. Tímto způsobem již není nutné danou hliníkovou vrstvu nějak spojovat a je tedy odstraněn nejslabší bod plastohliníkových potrubí vůbec. „Potrubí bez svařované hliníkové vrstvy znamená více bezpečnosti a flexibility,“ jak potvrzuje Rudi Geier.

Potrubí Uni Pipe PLUS je nabízeno ve dvou variantách, v kotoučích a v tyčích. Jak ukazují zkušenosti, je nové potrubí až o 40 procent ohebnější než ostatní plastohliníkové systémy. To ve výsledku znamená přibližně o 15 procent menší spotřebu tvarovek. Navíc pro ohýbání potrubí je nutná mnohem menší síla, než bylo zvykem. Jak bylo již v článku zmíněno, překvapivě varianta v tyčích vykazuje znaky větší robustnosti. To oceníme zejména při povrchovém vedení instalací v prostoru, kdy potrubí lépe vypadá a je třeba méně kotvících prvků.

Potrubí Uni Pipe PLUS je první plastohliníkové potrubí na světě vyráběné v jednom kroku, extruzí hliníkové vrstvy, bez nutnosti tuto vrstvu jakýmkoliv způsobem spojovat.
 

Potrubí Uni Pipe PLUS

Všechny tyto inovace znamenají ve výsledku snadnější, rychlejší a hlavně levnější montáž celého celku. Naše praktické zkušenosti z rodinného domu o ploše 100 m2 ukazují možnou úsporu až několik hodin nutných pro montáž. SAC znamená ultimativní krok v bezpečnosti celých systémů pro rozvody vody a otopných soustav.

Uponor věří, že technologie SAC bude obrovský skok v sortimentu potrubních systémů.

 

Profesionální servisní tým Vás podpoří od fáze přípravy, realizace až po dokončení celého projektu.

Potrubí Uni Pipe PLUS je k dispozici od února 2015 u všech velkoobchodních partnerů.

Pro více informací nás kontaktujte:
Uponor s.r.o., info-cz@uponor.com

Montážní video


UPONOR, s.r.o.
logo UPONOR, s.r.o.

Kdo jsme? Ve společnosti Uponor přemýšlíme o vodě pro budoucí generace. Naše nabídka, včetně bezpečné dodávky pitné vody, energeticky účinného sálavého vytápění nebo chlazení a spolehlivé infrastruktury, umožňuje udržitelnější životní prostředí.