Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tvarovky FRABOPRESS C-STEEL – Revoluce v lisovaných rozvodech

Lisovací tvarovky FRABOPRESS C-STEEL a C-STEEL GAS přinášejí nové možnosti v instalaci rozvodů vytápění, v rozvodech pro stlačený vzduch, protipožárních zařízeních i v rozvodech plynu. To vše navíc běžně dostupnými čelistmi typu „V“.

Lisovací tvarovky FRABOPRESS C-STEEL a C-STEEL GAS dnes představují velkou inovaci na trhu s lisovacími tvarovkami nejrůznějších konkurenčních značek.

Italská firma FRABO nabízí tvarovky z uhlíkové oceli ve dvojím provedení:


Tvarovka s červeným označením

  • je použitelná pro rozvody vytápění, v rozvodech stlačeného vzduchu, protipožárních zařízeních a pro rozvody nepitné vody. Těsnicí O-kroužek je z materiálu EPDM. Tvarovka je například použitelná ve vytápěcích systémech do 110 °C provozní teploty a tlaku 16 bar a v rozvodech stlačeného vzduchu zbaveného oleje do 30 °C a tlaku 16 bar.

Tvarovka se žlutým označením

  • je použitelná pro rozvody plynu ve vnitřních instalacích do teploty 70 °C a tlaku 5 bar (PN5), samozřejmostí je, že tvarovka splňuje protipožární test – označení GT 1.

Oba typy tvarovek nedávno prošly inovací pro zvýšení bezpečnosti instalace a mají opatření proti zapomenutému zalisování tvarovky – tzv. Securfrabo – , kdy se při tlakové zkoušce nezalisovaný spoj ihned projeví únikem testovacího média.

Tvarovky FRABOPRESS C-STEEL jsou vyráběny v široké škále typů a díky dimenzím od 12 mm do 54 mm jsou vhodné pro většinu instalací.

Spolehlivost a pevnost spojení zaručuje zalisování ve dvou rovinách – před a za O-kroužkem (běžné čelisti s profilem „V“).

Pro systémy rozvodů vody či vytápění jsou k dispozici i lisovací tvarovky FRABOPRESS C-STEEL BIG SIZE až do průměru 108 mm. Konkrétně v dimenzích 76,89 a 108, kde lisovací je již prováděno lisovacími čelistmi s profilem „M“.

Vše je samozřejmě podloženo platnými atesty. A v neposlední řadě příznivou cenou. Samozřejmostí je pořádání školení pro montážní firmy v místě blízkém jejich působnosti s následným vystavením certifikátů, možnost zapůjčení lisovaček spolu s čelistmi všech průměrů. Pro prodejce to jsou výhodné zaskladňovací balíčky a zajímavý následný bonusový program. Objevte tvarovky FRABOPRESS C-STEELC-STEEL GAS a všechny výhody, které Vám přináší…

Můžete jen získat.

www.rubidea.cz


FRABO
logo FRABO

Měděné a bronzové tvarovky pro měkké pájení, FRABOPRESS - lisovací měděné tvarovky pro rozvody vody,topení a plynu, FRABOPRESS C-STEEL a C-STEEL GAS - kompletní systém trubek a lisovacích tvarovek z uhlíkové oceli pro rozvody topení a plynu, FRABOPRESS 316 ...