Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

FRABO – inovace: Vítězem je ten, kdo dělá život snazší druhým

FRABOPRESS SECURFRABO – Dva v jednom. Měděné lisovací tvarovky FRABOPRESS dnes představují velkou inovaci na trhu s lisovacími tvarovkami nejrůznějších konkurenčních značek. Dosud platilo, že pro instalaci vody a vytápění a pro instalace plynové musely být použity dvě rozdílné řady lisovacích tvarovek.

Díky revolučnímu řešení italského výrobce FRABO – použitím univerzálního O-kroužku ve tvarovkách FRABOPRESS – je tento problém vyřešen.

Na instalaci vody, vytápění i plynu se používá pouze jedna řada tvarovek! Tuto univerzálnost značí na těle každé tvarovky dvě značky – modrá s nápisem H2O PN16 a žlutá s nápisem GAS PN5. Spolehlivost a pevnost spojení zaručuje zalisování ve dvou rovinách – před a za O-kroužkem (běžné čelisti s profilem „V“).

PATENTOVANÝ SYSTÉM SECURFRABO


Nadměrný spěch a zmatky na pracovišti zvyšují riziko špatného zalisování nebo dokonce opomenutí zalisování tvarovky. SECURFRABO je systém patentovaný společností FRABO pro rychlou a praktickou instalaci lisovacích tvarovek. Není-li tvarovka zalisována, speciální O-kroužek s výstupky okamžitě odhalí únik média. V případě, že je vše zalisováno v souladu s doporučeným postupem, k úniku nedochází. Zkoušku těsnosti systému lze provést jak vodou, tak stlačeným vzduchem.

Speciální O-kroužek je testován a certifikován podle evropských norem EN549 (gas applications) a EN681 (water applications) a je vhodný i pro použití na pitnou vodu.

Firma FRABO je držitelem certifikátu od DVGW, které stanovuje technické předpisy pro distribuci plynu a vody, podporu výzkumu a vzdělávání, provádění zkoušek a vydávání osvědčení.

Deset let trvalo, než FRABO obhájilo právo na volný pohyb zboží – nejen pro sebe, ale pro všechny italské malé a střední podniky. Cílem FRABO bylo ukázat, že její produkty musí být uznány jako legitimní a mohou být exportovány na jakékoliv trhy.

Naše vytrvalost vedla k tomu, že Soudní dvůr Evropské unie přijal argumenty firmy FRABO v roce 2012 a dnes nám umožňuje položit základy k exportu našich produktů na další trhy jako je Německo,“ prohlásila Manuela Bonetti, CEO společnosti FRABO.

NEJVĚTŠÍ VÝHODY

FRABOPRESS SECURFRABO nabízí mnohé výhody:

  1. Univerzální tvarovka na vodu a plyn
  2. Poloviční skladové zásoby
  3. Zjednodušení skladového hospodářství
  4. Zrychlení práce
  5. Bezpečnost: je nemožné si splést připojení na vodu a plyn. Navíc všechny fitinky FRABOPRESS SECURFRABO jsou doplněny o patentovaný O-kroužek SECURFRABO


FRABO
logo FRABO

Měděné a bronzové tvarovky pro měkké pájení, FRABOPRESS - lisovací měděné tvarovky pro rozvody vody,topení a plynu, FRABOPRESS C-STEEL a C-STEEL GAS - kompletní systém trubek a lisovacích tvarovek z uhlíkové oceli pro rozvody topení a plynu, FRABOPRESS 316 ...