Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Kurz - zákon č. 406/2000 Sb. a tepelná čerpadla

S uplatněním nové formy studia, e-learningu, se asociaci podařilo nutnou osobní přítomnost na školení zkrátit na pouhé tři dny.

Znalost problematiky tepelných čerpadel se vyplatí

Každý, kdo podniká v oblasti Tepelných čerpadel, se musí zaobírat problematikou, která v sobě spojuje znalosti klasické topenářské techniky se znalostmi dříve vyhrazenými pro chlaďaře. Tyto znalosti musí prokázat přezkoušením podle podmínek daných energetickým zákonem č. 406/2000 Sb. Je to i podmínka pro to, aby zákazník mohl získat na instalaci tepelného čerpadla dotaci. Běžná délka kurzu, v jehož rámci lze potřebné informace získat a naučit se je používat je pět dnů. Zkoušky je možné složit u Asociace pro využití tepelných čerpadel, neboť je autorizovanou osobou pro tuto činnost.

S uplatněním nové formy studia, e-learningu, se asociaci podařilo nutnou osobní přítomnost na školení zkrátit na pouhé tři dny. Jak je to možné? Před termínem přednášek, které probíhají ve středu, čtvrtek a pátek, dostanou účastníci k dispozici část výukového textu na internetu formou „e-learningu“. Kdekoliv s připojením na internet si základy probíraného učiva prostudují a na konci kapitoly si krátkým testem ověří, jestli problematice porozuměli správně. Teprve potom se dostaví na tři dny do Brna, kde proběhnou přednášky, praxe u třech tepelných čerpadel a třetí den odpoledne složí zkoušku.

Zaměření kurzu:
  • tepelná čerpadla, zdroje tepla, geologii, chladiva,
  • marketing, kalkulace nákladů, platná legislativa,
  • tepelná čerpadla a otopný soustava, regulace, příprava teplé vody
  • instalace a montážní místo,
  • údržba a servis.

K dispozici je několik posledních míst.

Termín kurzu: 5. - 7. 10. 2016
Místo konání: Střední polytechnická škola Brno (Jílová 36, Brno)
Zvýhodněná cena za kurz včetně zkoušek činí pro členy AVTČ 7 500Kč, pro nečleny 9 000Kč (v ceně je zahrnutý e-learning a přístup ke studijním materiálům na internetu).
více informací + online přihláška

 
 
Reklama