Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

ZLATÁ PLAKETA ze Slovenska pro tepelné čerpadlo společnosti Master Therm

Nejvyšší ocenění na mezinárodní výstavě RACIOENERGIA Bratislava, Zlatou plaketu, získalo tepelné čerpadlo AquaMaster Inverter.

Použití nejmodernějšího scroll inverterového kompresoru s BLDC motorem umožňuje měnit otáčky v rozmezí 20–150 s−1 a řídit topný výkon ve velmi širokém spektru od 7 do 48 kW při podmínkách B0W35, což předurčuje nasazení jednotky pro vytápění větších objektů. Stejně tak efektivně jako pro vytápění je možné jednotku používat pro chlazení (vodní chiller), kdy chladící výkon je regulován v rozmezí od 9 do 55 kW při podmínkách 12/8 °C × 30/35 °C. Vestavěným kaskádním řízením Lan Master je umožněno vzájemně propojit až 16 agregátů, čímž lze topný nebo chladící výkon podle potřeby navyšovat až do hodnot v řádu stovek kW. Za zmínku stojí úsporný chladící okruh s nízkým objemem chladiva 4 kg.

Vedle aplikační pestrosti přináší progresivní inverterová technologie v kombinaci s velmi přesným řízením expanze chladiva mimořádné hodnoty energetické účinnosti. Topný faktor COP dle normy ČSN EN 14 511 dosahuje hodnoty 4,7 (B0W35 při 60 rps) a sezónní topný faktor SCOP hodnoty 4,87 (ČSN EN 14 825, nízkoteplotní provoz, návrhový výkon 44 kW). Tepelné čerpadlo je zařazeno do nejvyšší třídy účinnosti A++ a svými parametry již splňuje třídu A+++, platnou od r. 2019.

Více informací o tepelném čerpadle AquaMaster Inverter najdete na stránkách výrobce.


Tým společnosti Master Therm tepelná čerpadla
AquaMaster Inverter, oceněné tepelné čerpadlo
AquaMaster Inverter, oceněné tepelné čerpadlo

Ďakujeme všetkým dobrým ľuďom.


Master Therm tepelná čerpadla s.r.o.
logo Master Therm tepelná čerpadla s.r.o.

Master Therm je český výrobce tepelných čerpadel vzduch-voda, země-voda, voda-voda s certifikací EHPA a registrací pro dotace. Tepelná čerpadla s tradicí od roku 1994 pro rodinné i bytové domy a průmyslové objekty všech velikostí. Výroba, projekt, ...

 
 
Reklama