Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Je možné chladit tepelným čerpadlem?

Tepelná čerpadla jsou všeobecně chápána pouze jako zdroje tepla, nikoliv chladu. Požadavky zákazníků se postupem času mění. Hledají možnosti, jak využít jeden zdroj jako pro vytápění,tak pro chlazení.

Je možné chladit tepelným čerpadlem?

Chlazení domu v létě

Snažíme se vycházet zákazníkům vstříc, proto standardně nabízíme také chlazení domu tepelným čerpadlem. Jak vlastně využít během letního období tepelné čerpadlo jako zdroj chlazení? Neznamená to, že se budete v létě koupat ve studené vodě. Díky správnému technickému návrhu zapojení, je možné oddělit okruh chlazení od okruhu vytápění a okruhu ohřevu užitkové vody a řídit tyto okruhy samostatně dle konkrétních potřeb a požadavků.

Výhody chlazení tepelným čerpadlem

Tento způsob je možné využít pouze pro systém podlahového topení. Nelze sice docílit takového komfortu chlazení, jako u klasické klimatizace. Je však možné snížit pokojovou teplotu o několik stupňů, což může během horkých dní klima v domě velmi zpříjemnit.

Regulační systém xCC upravuje teplotu chladící vody ve vztahu k teplotě vzduchu v místnosti tak, aby nedocházelo ke kondenzaci vzdušné vlhkosti na povrchu podlahy.

Výhodou tohoto řešení je přijatelná pořizovací cena a snadné rozšíření stávajícího nebo nového systému podlahového topení. Při kombinaci s rekuperací, která v domě udržuje cirkulaci vzduchu, je eliminován nežádoucí fyzikální jev, kdy studený vzduch klesá a teplý stoupá.

Chcete vyřešit vytápění i chlazení vašeho domu?
Kontaktujte nás. Připravíme Vám řešení na míru.

Za tým AC Heating
Hana Fikarová


AC Heating - tepelná čerpadla s invertorem
logo AC Heating - tepelná čerpadla s invertorem

Společnost KUFI INT je česká firma, která vyrábí a instaluje tepelná čerpadla AC Heating Convert AW. Naše tepelná čerpadla vytápí rodinné domy, bytové domy, školy, školky, administrativní budovy a průmyslové haly. Máme za sebou stovky instalací tepelných ...

 
 
Reklama