Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Hydrobox – snadná instalace kompletní kotelny

HOTJET HYDROBOX je systémová jednotka pro tepelná čerpadla, která v jednom bloku obsahuje kompletní vybavení kotelny – ohřev TV, elektrokotel s vyrovnávacím zásobníkem, regulaci, ventily a oběhová čerpadla.


Hydrobox a tepelné čerpadlo HOTJET ONE2, foto HOTJET

Vhodnost vytápění starších rodinných domů tepelným čerpadlem

Již dávno je mýtem, že tepelná čerpadla nevytopí dům, který nemá podlahové topení. Naše moderní tepelná čerpadla, konkrétně HOTJET ONE2 vytápění radiátory, podlahovkou či kombinací obojího zvládnou skvěle. Dosažení výsledného efektu vytopení napomáhá hlavně systém EVI, pomocí kterého lze dosáhnout výstupní teploty až 65°C. ONE2 je v kompaktním nebo splitovém provedení s kompletním vybavením v ceně.

HOTJET ONE2 je vhodné pro venkovní instalaci. Systém vzduch-voda. U HOTJET ONE2 můžeme vypíchnout již zmiňovaný vysoký topný faktor, moderní design, nízkou hlučnost, snadnou instalaci a příznivou cenu.

Starší rodinné domky proto hojně využívají TČ HOTJET ONE2 s hydroboxem, který jakoby zastupuje celou kotelnu.

Za půl dne může být vše nainstalováno

Pro instalaci hydroboxu s tepelným čerpadlem HOTJET stačí umístit tepelné čerpadlo, propojit je hydraulicky a elektricky s hydroboxem. Samotný Hotjet Hydrobox napojíte na elektrický přívod, topný okruh, studenou a teplou vodu. A to je vše.

Hydrobox je chytrým doplňkem tepelného čerpadla

Tepelné čerpadlo můžete koupit a provozovat i bez něj, ale s hydroboxem to jde prostě lépe a instalace je rychlejší.

Kompletní kotelna v krabici
Součástí hydroboxu je akumulační nádrž na topnou vodu ve speciálním provedení s dělící přepážkou, elektronicky řízená výměníková stanice pro ohřev teplé vody v deskovém nerezovém vyměníku, integrovaný elektrokotel 7,5 kW (záloha) a dohřev teplé vody 2 nebo 3 kW a integrované třícestné ventily, čerpadla pro průtokový ohřev vody a elektrorozvaděč s regulací, obsahující jističe a ovládací prvky. Kompaktní provedení s hydroboxem - 300 l a 500 l.

TIP pro rozložení investice:

Hotjet Hydrobox 300 a 500 lze provozovat také jako zcela samostatný elektrokotel s ohřevem teplé vody.
Jeden rok koupíte hydrobox a někdy později, třeba za dva roky za rozdílovou cenu dokoupíte tepelné čerpadlo. Následně stačí změnit pár parametrů na regulaci Hotjet Hydroboxu.

Popis Hotjet Hydroboxu

Součásti dodávky Hydroboxu jsou:
  • Akumulační nádrž na topnou vodu ve speciálním provedení s přepážkou, která jej rozděluje na topnou vodu, použitou pro topení a topnou vodu pro ohřev teplé vody.
  • Elektronicky řízená výměníková stanice pro ohřev teplé vody v deskovém nerezovém výměníku. (Vypočteno pro malý teplotní spád mezi topnou a ohřívanou vodou)
  • Integrovaný elektrokotel 7,5 kW (bivalentní zdroj) a dohřev teplé vody 2 nebo 3 kW.
  • Kompletní regulace tepelného čerpadla a Hotjet Hydroboxu.
  • Integrované třícestné ventily.
  • Další potřebné armatury.
  • Součástí hydroboxu jsou je elektronicky řízené oběhové čerpadla pro ohřev teplé vody
  • Grundfos UPM3 15-70 a okruh do tepelného čerpadla Grundfos UPM3 25-70.

 
 
Reklama