Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Hybrox: Nové tepelné čerpadlo od alpha innotec vychází z více než 24 let zkušeností s chladivem R290

Německý výrobce tepelných čerpadel alpha innotec uvádí na trh novou generaci tepelných čerpadel vzduch/voda s propanovým chladivem R290, se kterým má více než 24leté zkušenosti. Řada nesoucí název Hybrox bude k dostání od března příštího roku.

Tradice od roku 1999

Důraz značky na ochranu klimatu se projevil mimo jiné v zavedení zcela přírodního propanového chladiva R290. První tepelné čerpadlo s tímto typem chladiva opustilo fabriku alpha innotec již v roce 1999 a od té doby prošlo velkých vývojem. Inovativní technologie umožňuje efektivně snížit spotřebu energie (třída A+++) a navíc přispívá k ochraně životního prostředí.

V pořadí již třetí generace, tepelná čerpadla řady Hybrox, dosahují díky propanovému chladivu výstupní teploty až 70 °C bez použití záložního zdroje, a představují proto vhodné řešení pro novostavby s podlahovým topením i starší rodinné domy s radiátory. Dostupná jsou ve dvou výkonových variantách: 5 kW a 8 kW s možností zapojení až 4 jednotek do kaskády. Nejenže účinně vytápí, ohřívají teplou užitkovou vodu, ale navíc umí i chladit.

Díky optimalizaci hluku a vibrací vynikají tepelná čerpadla řady Hybrox mimořádně nízkou hladinou akustického výkonu, která při běžném provozu dosahuje i pouhých 45 dB(A). Navíc jsou o zhruba 30 kg lehčí než srovnatelná zařízení, což výrazně usnadňuje přepravu i instalaci.

Venkovní jednotku lze standardně kombinovat se 3 vnitřními jednotkami – hydraulickou věží o objemu 180 l nebo 280 l, hydraulickým modulem či nástěnným regulátorem.

Proč zvolit řadu Hybrox


  • CO2 neutrální díky přírodnímu chladivu R290
  • Vytápění, chlazení a ohřev teplé užitkové vody v jednom
  • Invertorová technologie pro plynulé řízení výkonu kompresorů
  • Extrémně tiché díky optimalizaci hluku a vibrací
  • Výstupní teplota až 70 °C
  • Možnost zapojení do kaskády
  • Rychlá a snadná instalace
  • Servis přímo od výrobce
  • Ovládání přes mobilní aplikaci

Objednávky a případné dotazy směrujte na info@alpha-innotec.cz.

Více zajímavých videí na estav.tvOn-line televize pro architekturu, stavbu a bydlení

alpha innotec
logo alpha innotec

Alpha innotec je tradiční německý výrobce tepelných čerpadel. Široké portfolio obsahuje tepelná čerpadla vzduch/voda a země/voda do novostaveb, rekonstrukcí i velkých objektů. Jedná se o jedny z nejúčinnějších a nejtišších tepelných čerpadel na trhu. ...