Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nahlédněte do vývoje tradičních německých tepelných čerpadel alpha innotec

Historie značky alpha innotec se začala psát před více než dvaceti lety. Dnes patří tepelná čerpadla této značky k těm nejúčinnějším a nejtišším na trhu. Kde a jak značka vznikla? Co předcházelo její dnešní podobě? Pojďte se spolu s námi podívat tam, kde to všechno začalo.

Historie značky

Alpha innotec byla založena již v roce 1998 německou společností ait-deutschland na území Bavorska. Od počátku je s touto firmou spojena jasná vize – ideální zítřek, ve kterém si lidé na celém světě mohou užívat příjemného životního klimatu bez závislosti na fosilních zdrojích energie. Hlavní filozofií firmy tak byla, a stále je, udržitelnost, technologický posun, inovace a ekologické povědomí.

Už počátkem nového tisíciletí zažila společnost ait-deutschland rychlý vzestup. Mezi lety 2001-2015 rozšířila firma administrativní budovy, vystavěla nové výrobní haly, vybudovala školící středisko a otevřela velké technologické centrum. To vše ji umožnilo nejen zdokonalit výrobu, ale také zaměřit se ve velkém na výzkum a vývoj produktů. Tepelná čerpadla značky alpha innotec tak rychle získala dobré jméno na evropském trhu. Aktuálně působí ve více než 25 evropských zemích a těší se neustále se zvyšující popularitě. Aby bylo možné v budoucnu uspokojit veškeré poptávky, je plánován nový závod v obci Thurnau, který poskytne dalších 29 000 m2 výrobních prostor. Jeho výroba by měla začít již v průběhu letošního roku.


Jak probíhá vývoj a testování produktů alpha innotec?

Technologické centrum v německém Kasendorfu, otevřené roku 2015, je plně vybaveno tou nejmodernější technikou. Na ploše 1600 m2 je rozmístěno 6 klimatických komor, 2 akustické místnosti, 26 zkušebních stolů, specifické montážní linky, elektro laboratoř, laboratoř měření vibrací i vývojové centrum hydrauliky. Stejně tak zde fungují laboratoře se špičkovými testovacími stanicemi, kde se testují jednotlivé komponenty i finální výrobky značky. Tím je docíleno vysoké udržitelnosti výsledného produktu. Předpokládaná životnost tepelných čerpadel je 15 let v případě systému vzduch-voda a až 20 let v případě systému země-voda. V srdci technologického centra se nachází moderní technologie rekuperace, která umožňuje obnovení zhruba 80 % energie generované během zkušebního provozu.


Co všechno vám alpha innotec nabízí?

Stručně řečeno – široké portfolio technologicky vyladěných výrobků, bohaté zkušenosti v oboru a kvalitní zákaznický servis.

Rozsáhlé portfolio produktů

Alpha innotec od samého počátku vyvíjí a prodává uživatelsky přívětivé výrobky, zdokonaluje technologie a rozšiřuje nabídku produktů i služeb. V rozsáhlém portfoliu má tepelná čerpadla systému vzduch-voda (pro vnitřní a venkovní instalaci) i země-voda. Standartně tak poslouží majitelům rodinných domů, apartmánů i nejrůznějších komerčních prostor. Širokou škálu jednotek pro menší prostory navíc doplňuje PRO řada SWP – řada zemních čerpadel disponujících vysokými výkony. Ta je určena především pro velké objekty, jako jsou hotely, zámky, výrobní závody, průmyslové nebo rezidenční komplexy. U všech svých produktů výrobce garantuje kvalitu, snadnou instalaci a obsluhu, stejně jako spolehlivý provoz za jakéhokoli počasí.


Dlouholeté zkušenosti

Už přes 24 let pracuje alpha innotec na stálém zdokonalování tepelných čerpadel, kterým v žilách koluje propanové chladivo R290. Ve srovnání s ostatními používanými druhy chladiva se jedná o nejekologičtější variantu vůbec. První takové čerpadlo opustilo fabriku alpha innotec již v roce 1999, a od té doby prošlo velkým vývojem. Dnešním zástupcem je model LWDV – venkovní tepelné čerpadlo systému vzduch-voda. Jedná se o nejúčinnější model na trhu, který vyniká vysokou výstupní teplotou a velice tichým provozem.

Značka alpha innotec dovedla k dokonalosti také tepelná čerpadla vzduch/voda určená k vnitřní instalaci. Díky podrobnému výzkumu, vývoji a testování bylo dosaženo naprosto inovativního provedení vzduchových kanálů. To zajišťuje adekvátní cirkulaci vzduchu a tím pádem minimální hlučnost jednotek umístěných v domě.


Nadstandartní zákaznický servis

Oproti konkurenci je záruční i pozáruční servis čistě v režii společnosti ait-česko, dceřiné společnosti ait-deutschland. Ta ve svých řadách drží speciálně proškolené servisní techniky, kteří mají na starosti kontrolu instalace při předání zákazníkovi a následnou péči o zařízení. Instalačnímu partnerovi tak zakázka končí v momentě nainstalování tepelného čerpadla v domě zákazníka.

Zaujali vás naše produkty a chcete se o nich dozvědět více?

Podívejte se do našeho katalogu a vyberte si to pravé tepelné čerpadlo pro váš projekt.


alpha innotec
logo alpha innotec

Alpha innotec je tradiční německý výrobce tepelných čerpadel. Široké portfolio obsahuje tepelná čerpadla vzduch/voda a země/voda do novostaveb, rekonstrukcí i velkých objektů. Jedná se o jedny z nejúčinnějších a nejtišších tepelných čerpadel na trhu. ...