Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tepelná čerpadla země/voda STIEBEL ELTRON pro rodinné domy

Největší německý výrobce přístrojů pro elektrický ohřev vody a elektrické vytápění firma Stiebel Eltron nachází díky kvalitě a příznivé ceně svých výrobků i na přesyceném českém trhu stále větší uplatnění. Špičková technika nachází uplatnění nejenom při vytápění a přípravě teplé vody pro rodinné domy, ale též pro větší objekty.

Výběr tepelných čerpadel země / voda je široký a pro každou instalaci je možno najít vhodné řešení. Tepelná čerpadla jsou nabízena v základní variantě WPF 5-16, v komfortní variantě WPF 5-16 E s modifikací WPF 5-16 cool umožňující pasivní chlazení objektu a kompaktní variantě WPC 5-13 s vestavěnou nádrží na teplou vodu s modifikací WPC 5-13 cool umožňující pasivní chlazení objektu. Pro objekty s větší tepelnou ztrátou lze použít nebo přístroje vyšších výkonů WPF 20-66.

Tepelná čerpadlo konstrukční řady WPF 5-16 E/cool STIEBEL ELTRON přesvědčí vysokým stupněm integrace. Kromě agregátu tepelného čerpadla a bezpečnostních prvků je v přístroji vestavěna expanzní nádrž primárního a sekundárního okruhu, energeticky úsporné oběhové čerpadlo primárního a sekundárního okruhu, pružné tlakové připojovací hadice, měřič tepla a elektroměr.

Přístroje jsou dodávány ve výkonovém rozsahu od 5 do 16 kW. Do standardní výbavy tepelných čerpadel Stiebel Eltron patří i trojstupňově spínaný elektrokotel (až 8,8 kW), sloužící jako bivalentní zdroj a zdroj pro antibakteriální dohřev v režimu přípravy teplé vody. Montážní firma tak ušetří mnoho pracovních úkonů, materiálu a času. Vestavěné komponenty jsou ideálně sladěny, takže se zvyšuje provozní bezpečnost a je tím vyloučená možná chyba při jejich volbě a montáži. V neposlední řadě instalace tepelného čerpadla působí esteticky lepším dojmem a zabere méně místa.

Díky integrovaným elektronicky řízeným oběhovým čerpadlům, jak na straně zdroje energie, tak na straně vytápění, je zvýšena účinnost vytápěcího systému. Malý příkon použitých čerpadel přináší vyšší topný faktor, neboť podle nové normy pro udávání výkonových parametrů, elektrický příkon zahrnuje kromě odběru motoru kompresoru i další odběry elektrické energie.

Tepelné čerpadlo země / voda je nabízeno ve dvou variantách: pod označením WPF..E pro vytápění a přípravu teplé vody a pod označením WPF..cool pro vytápění nebo pasivní chlazení a přípravu teplé vody. U konstrukční řady WPF..cool je již vestavěn přídavný výměník tepla potřebný pro pasivní chlazení.

www.stiebel-eltron.cz www.tepelna-cerpadla.cz


STIEBEL ELTRON spol. s r.o.
logo STIEBEL ELTRON spol. s r.o.

STIEBEL ELTRON nabízí technicky vyspělé produkty, které splňují nároky na ekologický i ekonomický provoz v oblasti elektrického ohřevu vody a vytápění, tepelných čerpadel a větracích systémů.