Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Optimální řešení vytápění rodinného domu tepelnými čerpadly OCHSNER

Výběr správného zdroje vytápění je v dnešní době nesnadný úkol. Proto bych Vám rád ukázal, na první pohled dražší, ale ekonomicky nejvýhodnější řešení. Jak už většina z Vás správně poznala, tento článek se bude týkat tepelných čerpadel. Nebojte se, nebude to "oblíbený" marketingový článek, kde se Vám nastíní pouze to, v čem je někdo dobrý, ale realita, která je podložena dlouhodobou zkušeností společnosti OCHSNER.

Firma OCHSNER, která se zabývá tepelnými čerpadly už více jak 30 let, má pro Vás optimální řešení pro vytápění objektu. Dovolte mi, abych Vám prezentoval, lidmi nepříliš oblíbená, vzduchová tepelná čerpadla. OCHSNER se pyšní dvěma typy vzduchových tepelných čerpadel, a to vzduchová tepelná čerpadla OCHSNER GMLW, která umí ohřát vody až na 55 °C a OCHSNER GMLW plus, která ohřívají vodu až na 65°C, což nás staví do výhodné pozice, protože s klidem vyřeší vytápění objektu i potřebu TUV.

Vzduchové tepelné čerpadlo není o nic méně cenné, než tepelné čerpadlo země/voda či voda/voda. Názory typu: „Nechápu, jak vzduchové tepelné čerpadlo dokáže ze vzduchu −10 °C ohřát vodu na potřebnou teplotu“, tedy až na 65 °C, nesvědčí o nefunkčnosti, či dokonce nekvalitě tepelných čerpadel, ale o nevědomosti autora tohoto názoru.

Vzduchová tepelná čerpadla OCHSNER jsou v provedení Split, to znamená dvě jednotky, jedna venku a druhá uvnitř objektu. Uvnitř objektu stojí tepelné čerpadlo s nádobami a venku stojí výparník. OCHSNER nabízí dva typy výparníků VHS, standartní provedení, a luxusní provedení výparníku Millenium s označením MSV. Rozdíl, mezi těmito výparníky je v provedení a hlučnosti zařízení. Největším rozdílem MSV oproti VHS, který je ze smaltovaného plechu, je celonerezové provedení. Dalším zvýhodněním MSV je nižší hlučnost oproti VHS. OCHSNER výparníky obsahují nejmodernější technologie, např. plynulou regulaci otáček, a drží SVĚTOVÝ REKORD v účinnosti s úředně ověřenými výsledky.

Tepelná čerpadla OCHSNER
Tepelná čerpadla OCHSNER
Tepelná čerpadla OCHSNER
Tepelná čerpadla OCHSNER

OCHSNER nabízí tepelná čerpadla pro každou zakázku individuálně, protože každé řešení je unikátní. Vzduchová tepelná čerpadla nabízíme tak, aby nabídka byla pro zákazníka co nejzajímavější a nejekonomičtější. Jsme si plně vědomi, že při nízkých teplotách, obzvlášť pod −10 °C, výkon tepelného čerpadla klesá. Proto naše vzduchová tepelná čerpadla navrhujeme s bivalenčním bodem (teplota, při níž se připíná záložní zdroj energie) a neřešíme to např. zapnutím druhého kompresoru, čímž se topný faktor snižuje mnohdy i pod 2. Výhoda, že umíme spočítat bivalenční bod, spočívá také v tom, že spočítáme pokrytí tepelné ztráty objektu a snažíme se držet nad hodnotou 97 %. Když známe všechny tyto hodnoty, navrhneme tepelné čerpadlo, které je ekonomicky nejvýhodnější, ať už vzhledem k pořizovacím nákladům, úspornosti nebo návratnosti.

Od těchto hodnot se odvíjí také průměrný roční topný faktor, který mnohdy přesáhne hranici COP 5! Věřím, že mnoho z Vás si právě teď řeklo, že papír snese jakékoliv údaje. Důkazem, že článek není marketingový tah, je nedávané získání SVĚTOVÉHO REKORDU v topném faktoru pro vzduchové tepelné čerpadlo OCHSNER GMLW 14 plus, kdy COP ve standartním bodě A2/W35 vychází skvělých 4,4/ 4,7 (EN 14 511/EN 255). Měření bylo provedeno ve Švýcarsku, v nezávislém středisku pro testování tepelných čerpadel v Buchs, důkazy lze dohledat na jejich oficiálním webu www.wpz.ch.

Tepelná čerpadla OCHSNER
Tepelná čerpadla OCHSNER
Tepelná čerpadla OCHSNER
Tepelná čerpadla OCHSNER
Tepelná čerpadla OCHSNER
Tepelná čerpadla OCHSNER

V případě zájmu o některý z uvedených i jiných typů tepelných čerpadel nás neváhejte kontaktovat, telefonicky, emailem nebo nově na našich stránkách přes kontaktní formulář. Veškeré zhodnocení, posouzení a nabídky jsou vypracovávány pro každého zákazníka na míru a zcela zdarma.


Premium Power s.r.o.
logo Premium Power s.r.o.

Premium Power s.r.o. je výhradním dodavatelem rakouských tepelných čerpadel OCHSNER na český a slovenský trh. Zajišťujeme dodávky, montáže, autorizované spuštění a také záruční a pozáruční servis dodaných zařízení.