Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Stropní systémy a sálavé panely v dřevostavbách

Nízké provozní a pořizovací náklady jsou u elektrického podlahové topení zákazníkům už velmi dobře známé a zůstávají klíčovým argumentem při rozhodování o volbě topného systému. Vytápění s podlahovými topnými foliemi ECOFILM a topnými rohožemi ECOFLOOR se ostatně úspěšně prosadilo i v českých dřevostavbách. Byla by však škoda zapomenout na silné stránky stropního vytápění s topnými foliemi nebo topení s designovými sálavými panely z produkce společnosti FENIX Jeseník.

Systém stropního vytápění s foliemi ECOFILM C je neprávem opomíjenou oblastí, přestože má, podobně jako oblíbené a osvědčené elektrické podlahové vytápění, všechny výhody tohoto topného systému. A k nim další přednosti navíc – u stropního vytápění lze pod obkladové desky stropu instalovat vyšší příkon než do podlahy, na stropě je navíc k dispozici větší účinná topná plocha. Vytápění se stropními foliemi je vysoce ekonomické - zvýšením teploty povrchů jednotlivých konstrukcí lze docílit tepelné pohody již při nižší teplotě prostředí, což představuje nezanedbatelnou úsporu. Je to systém, který vytvoří skutečné teplo domova a přitom není vůbec vidět, což ocení každý tvůrce interiéru bytu či domu.

Na první pohled viditelné sálavé panely nabízí vysoký tepelný komfort a jsou dokonalou ozdobou interiéru. Skleněné sálavé panely ECOSUN G umí výrobce potisknout obrazovým motivem na přání zákazníka, mimořádně slušivé jsou i klasické sálavé skleněné a mramorové panely. Současné regulace se dají instalovat dodatečně bez nutnosti stavebních úprav a navíc je majitel může komfortně ovládat na dálku z mobilních prostředků, jako jsou smartphony nebo tablety.




Při využití elektrického vytápění hraje nezanedbatelnou roli i tzv. nízký tarif. Nízkoenergetické objekty spotřebují přibližně jen 40% energie na vytápění, zbytek celoroční spotřeby je to ostatní – světla, televize, počítače, pračky, sušičky, varné konvice, mikrovlnné trouby, atd. – tedy běžný provoz domácnosti. Majitel domu tak může mít až 60% energie za poloviční cenu.

Důležité jsou i faktory jako je velká variabilita topných prvků, tepelný komfort a perfektní design interiéru. Uživatelé jsou schopni topný režim systému plně přizpůsobit svým potřebám i měnícím se rodinným a ekonomickým podmínkám.


FENIX Trading s.r.o.
logo FENIX Trading s.r.o.

Jako český výrobce s více než 30letou tradicí nabízíme kompletní sortiment elektrického sálavého vytápění - topné rohože a topné kabely ECOFLOOR, topné folie ECOFILM, sálavé panely ECOSUN, přímotopné konvektory ECOFLEX, regulaci bytovou i průmyslovou. Na ...