Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Představení stropních sálavých panelů Zehnder (IIb)

Sálavé vytápění a chlazení administrativních a prodejních prostor, škol, nemocnic nebo ordinací

Speciálně pro sálavé vytápění a chlazení administrativních budov, kancelářských, školicích a prodejních prostor, škol, nemocnic nebo ordinací rozšířila firma Zehnder portfolio svých výrobků o stropní teplovodní systém Zehnder Alumline.

Zehnder Alumline

Panely se vyznačují elegantním vzhledem, vysokým podílem sálavého tepla a možností chlazení, pro příjemné vnitřní klima bez průvanu, víření vzduchu a hluku. Stropní systém je tvořen kombinací aktivních topných a neaktivních ocelových stropních desek, které jsou dodávány v šířce 600 a délkách 600, 1200, 1800, 2400 a 3000 mm.

Vkládají se do rastrových stropů se závěsnou konstrukcí s T-profily. Uvedené rozměry dávají architektům a projektantům absolutní svobodu pro individuální řešení jednotlivých objektů. Použitím delších desek lze výrazně snížit pořizovací náklady a až 80 % nákladů na instalaci. Vysoká úspora energie je umožněná efektivním přenosem tepla z topné vody téměř celým povrchem měděných trubek se speciálním tvarem „D“ a roznášecími profily z hliníku. Stropní systémy Zehnder Alumline pracují i při nízkých teplotách. Max. teplota média pro vytápění se doporučuje 50 °C, pro chlazení ≤ 16 °C.




Tepelné chování trubky D-profilu: Termografický záznam ukazuje, že u trubky s profilem ve tvaru „D“ dochází k většímu a rovnoměrnějšímu přenosu tepla než u kulaté běžné trubky s průměrem 12 mm To je možné díky kompletnímu obklopení trubky a tedy díky větší kontaktní ploše trubky na topném a chladicím modulu.



Kromě vytváření ucelených rastrových stropů lze jednotlivé desky Zehnder Alumline nebo seskupení více desek samostatně zavěsit pod strop. Samostatně zavěšené stropní panely Alumline lze individuálně přizpůsobit každému půdorysu a tím velice efektivně vytápět nebo chladit zvolené místo ve větším prostoru, například nad recepcí prodejny, jednacím stolem nebo stoly v kavárně. Díky malé vzdálenosti desek od stropu se tento stropní systém přímo nabízí také pro objekty s nižší výškou místnosti. K zavěšení a upevnění samostatně zavěšených stropních panelů se doporučují různé montážní sady, jež lze citlivě začlenit do celkového vzhledu stropu. Zavěšené sálavé desky Zehnder Alumline naleznou využití při rekonstrukcích i v novostavbách, velice snadno a rychle se instalují.

Stropní desky Zehnder Alumline jsou volitelně k dostání s hladkým nebo perforovaným povrchem pro pohlcování hluku. Zvukové vlny jsou absorbovány rounem na zadní straně desky a vloženou izolací. Tím lze docílit značné redukce úrovně hluku a snížení doby dozvuku, například ve velkých spojených kancelářích, call centrech a školách. Povrch desek je upraven vysoce kvalitním práškovým vypalovaným lakem, standardně v bílé barvě, na přání v mnoha barevných odstínech. Technické údaje: tepelný výkon při Δ t 24 K = 190 W/m2 a chladicí výkon při Δ t 10 K = 100 W/m2.

Zehnder PAM



Nové aktivační moduly pro uzavřené sádrokartonové stropy představují vysoce účinný systém pro komfortní vytápění a chlazení podhledných veřejných interiérů stejně jako bytů a rodinných domů. Moduly se upevňují velice snadno na standardní konstrukci pro sádrokartonové desky, poté se propojí a připojí na teplovodní soustavu a následně zakryjí sádrokartonovými deskami. Jsou k dispozici v neperforovaném provedení (šířka modulu 423 mm) nebo rovněž v perforované verzi (šířka modulu 263 mm) pro pohlcování hluku. Obě provedení panelů jsou v délkách 600, 1200, 1800, 2400 a 3000 mm. Umožňují architektům a projektantům maximální tvůrčí volnost a přizpůsobení různým geometriím prostoru stejně jako integraci svítidel, hlásičů kouře, vývodů vzduchu. Lze je využít pro uzavřený strop / stropní podhled nebo jako samostatně zavěšený stropní panel. Nevyžadují žádnou údržbu. Max. teplota média pro vytápění se doporučuje 50 °C, pro chlazení ≤ 16 °C. Na rozdíl od podlahového vytápění nabízí konstantní tepelný výkon, krátkou reakční dobu a zejména příjemné chlazení v letním období.




Pokud Vás článek inspiroval k využití a nabídce sálavého vytápění a chlazení Vašim klientům, můžete přímo u společnosti Zehnder poptat návrh uspořádání a dimenzování stropních sálavých panelů včetně výpočtu tlakových ztrát, hydraulického vyrovnání a specifikace potřebného příslušenství. Na přání Vám rovněž vypočítáme návratnost vynaložené investice, která obvykle vychází 2,5–3,5 roku.

Zehnder Group Czech Republic s.r.o. • Pionýrů 641 • 391 02 Sezimovo Ústí II
T 383 136 222 • M 731 414 443 • info@zehnder.czwww.zehnder.cz
Kontaktní osoba pro stropní panely: Martin Nemejta • M: 739 057 070 • martin.nemejta@zehndergroup.com


Zehnder Group Czech Republic s.r.o.
logo Zehnder Group Czech Republic s.r.o.

Společnost Zehnder nabízí - designové radiátory pro koupelny a obytné prostory, systémy řízeného větrání s rekuperací tepla, teplovodní stropní sálavé panely.