Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Oceněný návod k obsluze kondenzačních kotlů - Cena "Dokupreis 2009" firmě Viessmann

Přehledné rozvržení se snadno srozumitelnými vysvětlivkami a názornými ilustracemi - na základě vynikající kvality byl začátkem listopadu 2009 oceněn návod k obsluze kondenzačních kotlů Vitodens a Vitoladens společnosti Viessmann cenou "Dokupreis". Tou každoročně oceňuje společnost pro technickou komunikaci (Telekom) nejlepší technickou dokumentaci.

V tomto roce bylo předloženo 40 návodů, příruček a softwarových pomůcek od různých firem. Po dobu několika měsíců je zkoumal tým padesáti nezávislých znalců. Hodnocení kvality přihlíží mimo jiné k rozvržení textu, obrázkům, úpravě, bezpečnostním pokynům a rozsahu stejně jako k praktickému srovnání návodu a výrobku. "Ocenění Dokupreis společnosti Telekom hodnotí soustavné vysoké nasazení našich zkušených technických redaktorů," raduje se Uwe Marx, vedoucí oddělení technické dokumentace společnosti Viessmann.

Dobrý návod k obsluze pomáhá uživateli

"Nic není tak dobré, aby se to nedalo zlepšit." Tímto heslem se už po desetiletí řídí všechna podniková odvětví firmy Viessmann. Tak se neustále zlepšuje nejen kvalita všech výrobníků tepla a příslušenství, ale stále se kontrolují a zdokonalují i všechny návody k obsluze, montáži a servisu z hlediska jejich prospěchu pro uživatele. Dobrý návod mu totiž pomůže, aby se rychle naučil bezpečně ovládat regulaci nebo jiný technický přístroj a vytěžil maximální užitek ze všech funkcí.

Také nadace Stiftung Warentest a společnost TÜV chválí návody k obsluze Viessmann

Vysoké nároky, které sama firma Viessmann klade na kvalitu podkladů ke svým výrobkům, si už po celá léta získávají uznání. Návody k obsluze a montáži kondenzačního kotle Vitodens 333 a kompaktního tepelného čerpadla Vitocal 343 tak mimo jiné v testu nadace Stiftung Warentest dostaly známku "velmi dobře". Také společnost TÜV Süddeutschland potvrdila vysokou úroveň a certifikovala návody k obsluze nástěnných plynových kotlů, regulací malých, středních a velkých kotlů.


Cena "Telekom Dokupreis 2009" pro návod k obsluze Viessmann:
cena se kromě listiny skládá z asi 40 cm vysoké
sošky egyptského boha Totha, patrona písařů.


VIESSMANN, spol. s r.o.
logo VIESSMANN, spol. s r.o.

Kompletní program Viessmann nabízí individuální řešení s efektivními systémy v nejvyšší kvalitě pro všechny oblasti použití a energetické zdroje - vytápění, průmyslové energetické systémy, chladicí systémy.