Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Výrobky Viessmann pravidelně na předních pozicích

Ať už se jedná o nástěnný plynový kondenzační kotel nebo kotel peletkový, solární zařízení pro ohřev pitné vody nebo podporu vytápění - výrobky z kompletního programu Viessmann hrají ve srovnávacích testech organizace Stiftung Warentest neustále prim.

Vitodens 300-W

Nástěnný plynový kondenzační kotel Vitodens 300-W sklidil u pracovníků organizace Stiftung Warentest samou chválu. Ve svém červencovém vydání časopisu "Test" se srovnávalo devět kombinací plynového nástěnného kotle a solárního zásobníku. Konečný verdikt: S celkovou známkou "dobrý" (1,7) jsou kotle Vitodens 300-W a solární zásobník Vitocell 100-W jasnými vítězi testu.


Vitosol 200-F, Vitocell 100-B a Vitosolic 100

V březnu 2008 ohodnotila nezávislá spotřebitelská organizace Stiftung Warentest solární paket pro ohřev pitné vody celkovou známkou "velmi dobrý". U solárního paketu se jedná o poměrně levné a velmi výkonné zařízení s plochými kolektory, které má vysokou výtěžnost ze sluneční energie # tak zní shrnutí odborníků, kteří testy provedli. Zkoušené kompletní řešení se skládalo ze dvou plochých kolektorů Vitosol 200-F, solárního zásobníku Vitocell 100-B s objemem 300 litrů a solární regulace Vitosolic 100. Celkem se tehdy navzájem srovnávalo dvanáct solárních paketů od různých výrobců.


Vitoladens 300-C

Jako "jeden ze dvou nejlepších olejových kotlů v testu" dostal Vitoladens 300-C firmy Viessmann v květnu 2008 od nadace Stiftung Warentest celkovou známku "dobrý" (1,6). Obsadil tak místo na špici mezi deseti vzájemně srovnávanými olejovými kondenzačními kotli. V kategorii testu "Energetická efektivita v topném provozu" se blýskl kotel Vitoladnes 300-C se známkou "velmi dobrý" (1,3).


Vitosol 200-F, Vitocell 340-M a Vitosolic 200

Vítězství v testu také pro solární paket Viessmann ke kombinované podpoře vytápění a ohřevu pitné vody. S celkovou známkou "dobrý" (1,8) obsadil paket spolu s dalšími přední místo mezi celkově 13 zařízeními, která byla srovnávána v březnovém vydání časopisu "Test" v roce 2009. Solární paket skládající se ze šesti plochých kolektorů Vitosol 200-F, multivalentního kombinovaného zásobníku Vitocell 340-M a solární regulace Vitosolic 200 dostal v individuálním hodnocení "energetické efektivity a komfortu přípravy teplé vody" dokonce známku "velmi dobrý" (1,5).


Vitoligno 300-P

V květnu minulého roku se prosadil peletkový kotel Vitoligno 300-P s celkovou známkou "dobrý" (2,1) v konkurenci devíti uchazečů a stal se vítězem testu (zvláštní vydání časopisu "Test Spezial Energie" květen 2009). Energetická efektivita byla nejdůležitějším zkušebním kritériem, které mohlo jasně rozhodnout pro Vitoligno 300-P. "Jeho roční koeficient využití je zdaleka nejvyšší a umožňuje mimořádně efektivní využití energie ze dřeva," chválili odborníci provádějící testy.

Mimoto prokázal kotel Vitoligno 300-P nejlepší ekologické vlastnosti (známka 1,7): organizace Stiftung Warentest mu potvrdila čisté spalování, "které vede k nejnižším emisím".

Kompletní program se špičkovými výrobky pro všechny nosiče energie

Vysoce efektivní kondenzační systémy na plyn a olej, moderní kotle, tepelná čerpadla, solární zařízení a kogenerační jednotky # kompletní program Viessmann poskytuje pro všechna použití a všechny nosiče energie úplná systémová řešení se špičkovými výrobky, která dokonale splňují požadavky, jež jsou na ně kladeny.

Viessmann produkty ve srovnávacích testech mají stále náskok.


VIESSMANN, spol. s r.o.
logo VIESSMANN, spol. s r.o.

Kompletní program Viessmann nabízí individuální řešení s efektivními systémy v nejvyšší kvalitě pro všechny oblasti použití a energetické zdroje - vytápění, průmyslové energetické systémy, chladicí systémy.