Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

VIAKON - nový výrobek z nabídky závodu VIADRUS

Závod Viadrus vyrábí a dodává svým zákazníkům široký sortiment tradičních topenářských výrobků. Litinové radiátory a litinové kotle jsou známy bez nadsázky po celém světě. Polovina produkce závodu míří na vývoz, a to i do tak exotických zemí, jako je např. Mongolsko.

Snaha o neustále zlepšování nabídky vedla v minulém období k doplnění nabízeného sortimentu o solární systémy pro ohřev teplé vody a vytápění, které pod obchodním označení Space Energy splňují podmínky pro udělení státních dotací.

Rovněž v letošním roce přichází závod VIADRUS s novinkou, a to řadou nástěnných kondenzačních kotlů ViaKON. Při volbě partnera pro tento topenářský segment, padlo rozhodnutí spolupracovat s italskou firmou UNICAL. Moderní závod, zavedený systém výroby a kontroly každého výrobku, stejně jako dlouholeté zkušenosti s vývojem a výrobou kondenzačních kotlů, to byly důvody které vedly právě k volbě spolupráce s touto firmou.

Kondenzační kotle které VIADRUS nabízí, jsou rozsahem svých výkonů určeny převážně pro vytápění a ohřev teplé vody v rodinných domech. Pro nastávají topnou sezónu závod VIADRUS připravil pro své zákazníky čtyři typy kondenzačních kotlů.

Dva typy ViaKON 18 a ViaKON 24 jsou určeny pro vytápění s možností připojení externího ohřívače teplé vody.

Kotel ViaKON
Kotel ViaKON

Další dva typy kotlů, jsou určeny pro vytápění a přípravu teplé vody. Kotel ViaKON 24P konstrukčně navazuje na kotle ViaKON 24 a je navíc vybaven deskovým výměníkem, který umožňuje okamžitou dodávku teplé vody. Jako zatím poslední typ v nabídce, je kotel ViaKON 24B. Jedná se kotel, který má pod pláštěm zabudovaný nerezový, 60 l zásobník pro teplou vodu.

Přednosti:

  • velmi jednoduchá obsluha
  • účinnost až 107,2 %
  • velmi tichý chod
  • široký rozsah modulace
  • možnost připojení externího čidla
  • nerezový materiál bojleru (ViaKON 24B)
  • snadná montáž i servis
  • řízení teploty dvou oddělených zón s odlišnou prioritou
  • protizámrazová ochrana
  • možnost použití modulačního termostatu
  • jednoduchá přestavba ze zemního plynu na propan
 

Všechny typy kotlů mají speciální jen 12 cm hluboký tepelný výměník ze speciální slitiny Al-Si-Mg a nízkoemisní PREMIX hořák umožňuje spalování zemního plynu a propanu. Kotle mají modulovaný výkon od 4 do 18 nebo 24 kW. Provoz kotlů je řízen elektronickou automatikou, která přizpůsobuje výkon kotle okamžité potřebě tepla a zabezpečuje optimální chod kotle při účinnosti (stupeň využití) která se pohybuje nad 107 %.

 
ViaKON – řez výměníkem
ViaKON – řez výměníkem
Pohled zepředu a z boku
Pohled zepředu a z boku
M – Topná voda 3/4˝, C – Odtok teplé užitkové vody 1/2˝, G – Přívod plynu 3/4˝, F – Přívod studené užitkové vody 1/2˝, R – Vratná voda 3/4˝, Rc – Napouštěcí ventil, Vs – Vývod pojišťovacího ventilu, Sc – Odvod kondenzátu, Si – Vypouštění topného systému, Vs(r) - pojišťovací ventil topného okruhu, Vsb - pjoišťovací ventil bojleru
 
 
Reklama