Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

RADIÁTORY VIADRUS

Viadrus, výrobce litinových kotlů a radiátorů představuje sortiment radiátorů. Ucelený sortiment tvoří tradiční litinové radiátory, moderní litinové radiátory s nadčasovým designem, dále jsou to luxusní skleněné radiátory President a sortiment uzavírají hliníkové a bimetalové radiátory.

ÚVOD

otopná tělesa VIADRUS se dělí do tří skupin:

  • litinová
  • hliníková
  • designová

V současné době máme na trhu 3 typy otopných těles klasických a to KALOR, KALOR3, TERMO v několika modifikacích a to jak v různých roztečích a výškách tak i s možností spodního připojení otopných těles pomocí ITV ventilu.


obr.č.1. KALOR 3
 
obr.č.2 KALOR
 
obr.č.3 TERMO

Dále máme v sortimentu otopných litinových těles dva designové otopné tělesa a to tzv. retro styl otopné těleso BOHEMIE a moderní otopné těleso STYL.


obr.č. 4 BOHEMIA
 
obr.č.5 STYL

U hliníkových těles je to klasické hliníkové těleso RESIDENCE a tzv. bimetalové otopné těleso DUOSTAR, které svou konstrukcí může být použito na vysoké tlaky.


obr.č. 4 BOHEMIA
 
obr.č.5 STYL

V poslední designové řadě je to PRESIDENT, což je konvektor, který má skleněný kryt a umožňuje použití v náročných designových interiérech pro náročnou klientelu.


obr.č.8 PRESIDENT

Výkonové rozložení litinových otopných těles umožňuje použití jak do nízkoenergetických domů tak domů z otevřenou expanzní nádobou. V současné době je doporučeno využívat tyto otopná tělesa i pro kondenzační kotle vzhledem k svým skvělým akumulačním vlastnostem.

EXPERIMENTÁLNÍ MĚŘENÍ

Všeobecně je presentováno, že litinová otopná tělesa mají pomalý náběh teplot. Toto je jeden z mýtů, které bychom Vám chtěli vyvrátit:

Při experimentálním měření pomocí termokamery, jsme porovnávali náběhy teplot u klasických plechových otopných těles a našich standardních " klasických" kolonkových otopných těles typů KALOR 500/160 a moderních designových otopných tělesech STYL.

Na obr. č. 9,10,11,12 jsou vidět náběhy teplot snímané v čase pro teplotní spád 70/50°C. Bylo zjištěno, že jak otopná plechová tělesa tak i otopná litinová tělesa mají praktický stejný náběh teplot a to za dobu cca 4 - 5 minut.


obr.č.9 KALOR začátek měření 0 s
 
obr.č.10 KALOR konec měření 4 min


obr.č.11 Plechové otopné těleso začátek měření 0 s
 
obr.č.12 Plechové otopné těleso konec měření 4 min

Ovšem při stejném pokusu, kde bylo simulováno chladnutí, je doba po kterou zůstává litinové otopné těleso natopeno podstatně vyšší (viz obr. č. 13, 14, 15, 16).


obr.č.13 KALOR začátek měření 0 s
 
obr.č.14 KALOR měření za 3 hod


obr.č.15 Plechové otopné těleso začátek měření 0 s
 
obr.č.16 Plechové otopné těleso měření za 50 min

Další značnou výhodou otopných těles je prefabrikace. V současnosti nabízíme dodávku nejen ve veškerých barevných odstínech RAL, ale i možnost lakovat litinová otopná tělesa bezbarvým lakem. Rovněž je možno dodávka litinových otopných těles dle požadované tepelné ztráty v místnosti (v jakémkoliv počtu článků).

Jaké jsou hlavní výhody litinových radiátorů v kostce?

  • nadstandardní, téměř neomezená životnost garantována litinovým materiálem
  • povrchové úpravy ve všech odstínech RAL
  • možnost sestavení radiátorů dle požadovaného výkonu
  • použití termostatické hlavice
  • vysoká mechanická odolnost materiálu
  • rychlý náběh tepla a dlouhodobé udržání tepla v místnosti
  • jednoduchá údržba, vhodné do prostorů s vysokou hygienickou náročností (veřejné budovy,nemocnice, školy atd.)
 
 
Reklama