Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Peletové kotle OPOP řady Biopel line dosahují účinnosti až 95 %

Peletové kotle jsou ekologickým, pohodlným a komfortním zdrojem vytápění. Navíc při pořízení peletového kotle bude možno získat dotaci z programu navazující na dříve velmi úspěšné kotlíkové dotace, jež budou postupně vyhlášeny ve všech krajích České republiky na přelomu roku 2015/2016. Kotle řady Biopel line budou dotovány ve výši až 127 500 Kč, jelikož splňují požadavky 5. emisní třídy dle EN 303 – 5 a současně i parametry Ekodesignu.

Kotle řady Biopel line poskytují vysoký stupeň komfortu díky automatickému zapalování kotle, kdy ve srovnání s kotli na uhlí nemusí uživatel kotel zapalovat ručně, což přináší jednak úsporu času, ale rovněž možnost zapínat kotle prostřednictvím pokojového termostatu či internetu před příjezdem uživatele domů či na chatu. Kotel nemusí celý den běžet v režimu minimálního výkonu, ale díky automatickému zapalování může být v období, kdy nepotřebujete teplo zcela vypnut a tím šetří uživateli peníze za palivo. V kombinaci s automatickým podáváním paliva ze zásobníku funguje peletový kotel podobně jako kotel plynový.

Kotle jsou určeny pro spalování dřevěných pelet o průměru 6–8 mm a dosahují účinnosti až 95 %. Peletový kotel při používání kvalitních pelet vytváří velmi malé množství popela, kdy tento popel je navíc možné použít jako zahradní hnojivo.

Čas strávený vynášením popela lze navíc výrazně zkrátit použitím automatického odpopelnění, které samostatně přesunuje popel ze spalovací komory kotle do popelníku automatického odpopelnění.

Konstrukční řešení a řízení výkonu

Co se týká konstrukčního řešení, jsou kotle řady Biopel line vyráběny ve třech konstrukčních modelech – jeden model pro řadu do 40 kW, druhý pro výkonové rozpětí 60–80 kW a další varianta pro výkon od 100 do 200 kW. Díky tomu lze kotle řady Biopel úspěšně použít pro vytápění menších, středních i větších objektů jako jsou například rodinné domy, provozovny, školy, školky či nemocnice.

Kotle řady Biopel jsou v základním provedení vybaveny turbulátory pro zvýšení účinnosti provozu, internetovým modulem, jež umožňuje kontrolu provozu kotle a změnu parametrů hořáku prostřednictvím internetu. V základní výbavě kotle je rovněž modul pro ovládání 3 nebo 4cestného ventilu. Každá řídící jednotka je vybavena USB konektorem pro eventuální upgrade programu pro řízení hořáku. Řídící jednotka je vybavena systémem pro snadné připojení přídavných zařízení pomocí konektorových spojů.

Kotle řady Biopel o výkonu do 40 kW mohou být vybaveny kompaktní násypkou o velmi malém půdorysu, díky kterému mají minimální nároky na prostor v kotelně, takže lze tyto produkty úspěšně instalovat i v menších kotelnách.

Komfort obsluhy a příslušenství

Pro náročnější zákazníky je připravena široká škála doplňkového příslušenství pro ještě větší komfort obsluhy a provoz kotle. Mezi základní nabízená doplňková příslušenství patří u kotlů do 40 kW pohon čisticího mechanismu, který umožňuje automatické čištění výměníku kotle, dále u všech kotlů kompresor pro čištění hořáku a u kotlů od 100 kW i kompresor pro čištění výměníku kotle.

Mezi volitelná příslušenství patří rovněž lambda sonda, pokojový termostat, vakuový podavač pro podávání pelet na větší vzdálenost a u verzí do 80 kW i automatické odpopelnění.

Využijte aktuální dotační program navazující na dříve velmi úspěšné kotlíkové dotace. Kotle řady Biopel line budou dotovány ve výši až 127 500 Kč.

Navštivte nás ve venkovní expozici ve dnech 15. 9.–19. 9. 2015 na veletrhu For Arch na výstavišti Letňany v Praze. Těšíme se na Vás.

Kotle řady Biopel line s dotací
Kotle řady Biopel line s dotací
 
Kotle řady Biopel line s dotací
Kotle řady Biopel line s dotací
Kotle řady Biopel line s dotací
Kotle řady Biopel line s dotací
Kotle řady Biopel line s dotací
Kotle řady Biopel line s dotací
Kotle řady Biopel line s dotací
Kotle řady Biopel line s dotací