Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Inovovaná pata Schiedel UNI***Plus pro snadné založení komína

Založení komína je technicky složitou a náročnou částí jeho stavby. Komínová pata, již vloni nabídla společnost Schiedel k systému UNI***Plus, jeho výstavbu urychlila a zjednodušila. Tento prvek, jenž je profesionálně smontovaným kompletním prvním metrem komínu, se nyní představuje v inovované podobě a oproti původnímu modelu nabízí ještě snazší manipulaci.

Nová pata je vysoká 1 metr a obsahuje všechny konstrukční díly i finální příslušenství. Vlastní osazení se provádí bez jakéhokoli zásahu do konstrukce domu.

Komínová pata Schiedel UNI***Plus je kompaktně a uceleně řešena tak, aby zrychlila a usnadnila montáž komínu. Namísto jednotlivých součástí, které by bylo nutné sestavit na stavbě, se jedná o kompletní, předem smontovaný díl, který už se pouze jednoduše osadí. Všechny součásti paty komínu (tvárnice, podstavec pro odvod kondenzátu, větrací mřížka, komínová dvířka, díl pro napojení komínových dvířek a transportní materiál) jsou předem odborně sestaveny.

Čisté osazení

Pata se osazuje bez jakéhokoliv zásahu do konstrukce domu, zpravidla na úroveň čisté podlahy. Výrazně se tak ušetří čas na vlastní založení komína a eliminují se montážní chyby.
Pata Schiedel UNI***Plus se vyrábí jako jedno i dvouprůduchová, k dispozici je ve variantách bez větrací šachty a s větrací šachtou. V jednoprůduchovém provedení ji lze pořídit v průměrech 14 – 20. V dvouprůduchovém provedení je k dispozici v průměrech 1418, 1420, 1616, 1618, 1620, 1818 a 2020. Patu s větrací šachtou je možné dále rozlišit podle orientace vůči průduchům.

Samostatně nebo jako komplet

Komínová pata se uplatní především v rodinných domech, ale může být použita i v jiných stavbách. Tento spolehlivý, prověřený a podle platných evropských norem plně certifikovaný prvek lze zakoupit samostatně nebo jako součást sad systému Schiedel UNI***Plus.
Komínovou patu Schiedel UNI***Plus lze pořídit podle typu od ceny 7 000 Kč (bez DPH).

Více informací naleznete na www.schiedel.cz.


Schiedel, s.r.o.
logo Schiedel, s.r.o.

SCHIEDEL - 75 let zkušeností vývoje, výroby a testování komínových systémů. Keramických, nerezových, vícevrstvých. Komíny pro nízkoenergetický dům, komínové systémy pro speciální použití. Materiály pro vložkování a obnovu stávajících komínů. Krbové moduly ...