Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Modernizace lokálních energetických zdrojů získává stále větší renomé

Pražská energetika (PRE), přední dodavatel elektrické energie, plynu a energetických služeb, zajišťuje všem zájemcům o úsporná opatření v oblasti vytápění a chlazení několik variant jak modernizovat nebo nově navrhnout primární zdroj vytápění.

Zájemci o tuto službu jsou, zejména z řad bytových domů, hotelů nebo průmyslových budov a mezi nejčastější řešení patří modernizace a výstavby plynových kotelen, vytápění pomocí tepelných čerpadel v kombinaci se solárními systémy a kogeneračními jednotkami apod.

Nejenže navrhujeme a realizujeme úsporná opatření, ale navíc daná opatření dokážeme i financovat. Jsme partnerem při výstavbě a staráme se o námi instalované technologie po celou dobu jejich životnosti. Používáme jen ověřené a kvalitní technologie renomovaných výrobců a snažíme se být rádcem a partnerem pro jakéhokoliv zákazníka, ať se jedná o zdroj vytápění jakékoliv velikosti.

Vyplatí se taková rekonstrukce?

Pro příklad uvádíme rekonstrukci plynové kotelny pro bytový dům. Plynová kotelna obsahovala kaskádu třech atmosférických plynových kotlů (celkem 135kW) značně předimenzovaných (s ohledem na zateplení a výměnu oken) a staré rozvody pro vytápění a na ohřev teplé vody.

Náš nový technický návrh obsahoval vytápění pomocí dvou moderních kondenzačních kotlů (2x45kW), které umějí uspořit peníze v nákladech na zemní plyn, dále součástí rekonstrukce byla kompletní výměna starých rozvodů včetně úsporných oběhových čerpadel. Spalinové cesty byly upraveny pro nové kondenzační kotle. Řízení kotelny bylo modernizováno a řešeno pomocí ekvitermní regulace. Došlo k úspoře místa v kotelně, protože kotle byly umístěny na konzole na stěnu. Díky synergickým efektům naší společnosti byla také nabídnuta výhodná nabídka zemního plynu, která přispívá k celkové úspoře nového zdroje vytápění. Pro klienta dále zajišťujeme pravidelný servis a údržbu kotelny 1x ročně a jsme pro něj vždy k dispozici. Očekávaná úspora v tomto případě je přibližně 30% z celkových nákladů. Navíc jsme pomohli s dotačním titulem v Praze, kde bytové družstvo po splnění všech podmínek získá 100 tis. Kč na jejich rekonstruovanou kotelnu. Celkové investiční náklady na rekonstrukci kotelny byly cca 490 tis. Kč.

Vždy pro naše klienty hledáme optimální řešení a oblast financování a aktuální dotační tituly jsou součástí našich nabídek.


Modernizace kotelny přinesla i úsporu místa

Plynová kotelna před rekonstrukcí obsahovala kaskádu tří atmosferických kotlů

Co zákazníkovi přinesla rekonstrukce plynové kotelny od PRE?
  • úsporu nákladů na vytápění a ohřev teplé vody přibližně 30%
  • moderní řízení kotelny
  • úsporu místa v kotelně
  • nabídku na levnější zemní plyn
  • zajištění servisních a údržbových prací 1x za rok

V případě zájmu o podrobnější informace kontaktujte Bc. Jakuba Rouse (jakub.rous@pre.cz, tel.: 734 769 427)
nebo navštivte www.premereni.cz/lokalni-zdroje.


A-Z energetické služby na klíč od PRE
logo A-Z energetické služby na klíč od PRE

Společnost PREenergo, a. s., a je dceřinou společnosti Pražská energetika, a. s., a patří do Skupiny PRE. PREenergo zajišťuje kompletní energetické služby spojené s dodávkou elektřiny a plynu včetně jejich financování. Nabídka je určena pro byty, rodinné ...