Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

JAGA – pohádkové teplo

Bylo, nebylo. V jednom malém království žili, byli dva bratři, kteří měli sen o zcela novém konceptu vytápění, inovativním a kreativním. Chtěli ukázat, že věci se dají dělat jinak, ne však tak, že se musí dělat jinak! To co se zprvu mohlo zdát jen jako pouhý sen, se postupem času proměnilo v realitu a společnost JAGA se tak od svého založení v roce 1962 stala jedním z předních výrobců otopných těles na světě. Důkazem toho jsou otopná tělesa, která svým zpracováním jak po technologické a estetické stránce, tak s ohledem na životní prostředí a potřeby a přání zákazníka, nacházejí uplatnění v jakémkoli interiéru, ať už se jedná o byt, rodinný dům, komerční prostory, galerie, školská či zdravotnická zařízení apod.

Těleso o „nízkém objemu“ s velmi vysokou tepelnou vodivostí

Díky ultra vodivému výměníku tepla Low-H2O, inteligentnímu systému DBE je JAGA N.V. schopna nabídnout řešení pro teplotní spád 35°/ 30° – ideální v kombinaci s nejmodernějšími teplotními systémy pracujících právě při nízkých teplotách. Těleso o nižší hmotnosti se zahřívá rychleji než těleso s hmotností vyšší. Takový je zákon přírody. Tělesa Jaga Low-H2O obsahují až o 90 % méně vody než desková tělesa a rovněž nemají žádné těžké panely, které je potřeba předehřát. Ultra moderní výměník tepla z mědi a hliníku dodává teplo do místnosti. Tělesa Low-H2O proto reagují rychle na tepelné požadavky a nabízejí více komfortu v podobě nízké spotřeby energie.


 

Nižší spotřeba energie přes nižší váhu a objem vody

Vědecké výzkumy ukazují, že instalace s tělesy Low-H2O spotřebují o 5 % až 15 %** méně energie než systémy s deskovými tělesy. To proto, že dosáhnou požadované teploty mnohem rychleji a neztrácí teplo zbytečným přetápěním jako běžná tělesa o vyšší hmotnosti. Tepelná čerpadla a solární systémy vyžadují podstatně větší otopná tělesa, jelikož pracují s velmi nízkými teplotami vody, které občas nepřesáhnou 35 °C. Otopná tělesa Low-H2O však nemusí být větších rozměrů, protože Dynamic Boost Effect (DBE) poskytuje až 3krát větší výkon. Verze DBE PRO je též vhodná pro pasivní, k přírodě šetrnému chlazení, což je prvek mnoha tepelných čerpadel. DBE přináší výhody nových, k přírodě šetrných systémů bez estetických obětí!

Low-H2O jako dokonalý partner pro podlahové vytápění

Mnoho nových a zrekonstruovaných domů má podlahové vytápění. Tento systém má však hlavní nevýhodu v tom, že topení reaguje pomalu na teplotní výkyvy a potřebuje tak více času na nastavení teploty. Zatímco se teplota nastavuje, budova má nízký tepelný komfort. Buď je příliš teplo, nebo zima. Pokud je příliš teplo, je to plýtvání energie. Kombinace podlahového vytápění s malými a rychlými tělesy Low-H2O je ideálním řešením.

Kolekce JAGA


Již klasickými představiteli značky JAGA jsou tělesa STRADA, LINEA PLUS, TEMPO, KNOCKONWOOD (těleso s dřevěným krytem), dále pak dekorační tělesa v čele s legendární IGUANOU, či například tělesa HEATWAVE, MOON, CROSSROADS, TWINE, nebo dynamické vertikální těleso VERTIGA. Z nabídky podlahových těles jsou to tělesa MINI CANAL DBE, CLIMA CANAL, MICRO CANAL (nejmenší těleso s vysokým výkonem svého druhu) a mnohá další. Širokou produktovou řadu doplňuje pestrá nabídka mřížek a dalších volitelných příslušenství.

Novinkou jsou tělesa Freedom, která ve svém kompaktním a elegantním designu kombinují vytápění a chlazení. Tělesa Freedom jsou vysoce účinná v kombinaci s jakýmkoliv zdrojem energie, ideální pro použití s tepelnými čerpadly a všemi novými tepelnými technologiemi pracujících při extrémně nízkých teplotách vody, rovněž jsou vhodná pro kondenzační i nekondenzační chlazení studenou vodou. Navzdory svým malým rozměrům a díky dynamickému systému s ultra tichými a energeticky úspornými ventilátory jsou tělesa Freedom mnohem výkonnější a účinnější než běžné objemné radiátory nebo ventilátorové konvektory. JAGA technologie a design jdou ruku v ruce. Kryt těles vyrobený z dvojitých hliníkových profilů zaobleného tvaru a elegantní mřížky z eloxovaného hliníku (Freedom Clima) nebo ušlechtilé oceli (Freedom Micro) s dokonalou povrchovou úpravou, ve standardním barevném provedení RAL 9016 nebo 001, činí z těchto těles dokonalá umělecká díla, která se velmi snadno stanou stylovým, hi-tech doplňkem každého domova. Freedom je synonymem pro energetickou účinnost, udržitelnost a design na nejvyšší úrovni, o čemž mimo jiné svědčí i ocenění za nejlepší design Reddot Design Award 2013. Freedom = Svoboda ve výběru zdroje, umístění a použití, tedy vše co si jen můžete přát!









JAGA N.V. - organizační složka
logo JAGA N.V. - organizační složka

Vyrábíme a prodáváme konvektory a dekorační radiátory nabízející vynikající design a kvalitu v oboru vytápění. Náš sortiment topení je určen pro rodinné domy, koupelny, byty, administrativní budovy, kanceláře a haly. Na vybrané části záruka 30 let.