Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tepelné čerpadlo DAIKIN VRV IV vyhrálo ocenění Plus X 2013

za inovační řešení, vysokou kvalitu, funkčnost a ekologii

Ocenění PLUS X
Ocenění PLUS X

Tepelné čerpadlo DAIKIN VRV IV vzduch–vzduch vyhrálo ocenění Plus X 2013. Svými jedinečnými vlastnostmi dokázalo přesvědčit porotu ve všech čtyřech kategoriích: inovaci, vysoké kvalitě, funkčnosti i ekologii. Světové ocenění Plus X je již 10 let známé jako ocenění pro novinky na poli technologie, sportu a životního stylu. Oceňují se jím produkty, které jsou životaschopné i v budoucnosti a mají záruku nejvyšší kvality, čímž se odlišují od konkurenčních výrobků. Každý nominovaný produkt je testován a probírán do detailů v hodnotícím procesu, který trvá několik týdnů. Odborníci, nezávislí odborní novináři a osobnosti z 25 průmyslových odvětví vybírají nejvíce inovativní produkty s nejlepším výkonem.

Při udělení pečeti kvality Plus X Award pro VRV IV od Daikinu, odborná porota ocenila jeho bezkonkurenční vlastnosti, které mimo jiné zahrnují variabilní teplotu chladiva, která optimalizuje účinnost a sezónní topný kontinuální režim během odmrazování pro větší pohodlí uvnitř budov.

 
VRV IV logo
VRV IV logo

VRV IV je ekologicky kompatibilním produktem díky získávání tepelné energie z okolního vzduchu, který je obnovitelným zdrojem. Navíc vytápění a chlazení, větrání a ohřev teplé vody jsou integrovány do jednoho samostatného technického celku. VRV IV je tak řešením „vše v jednom“ pro energetické řízení komerčních budov. Čtvrtá generace VRV je k dispozici od podzimu roku 2012.

VRV IV venkovní jednotka
VRV IV venkovní jednotka

Variabilní teplota chladiva je jednou z vynikajících technických vlastností VRV IV. Během provozu systém automaticky nastaví kondenzační a vypařovací teploty v závislosti na skutečné potřebě chlazení či topení, čímž se zvyšuje sezónní účinnost systému až o 25 %. V průběhu roku systém působí především při částečném zatížení, protože maximální chlazení nebo topení, tj. vysoký výkon, je potřeba jen zřídka. Když jsou požadavky na chlazení nízké, například v průběhu přechodného období od léta k podzimu, tak se vypařovací teplota automaticky zvýší, a tím je snížena potřeba energie. Ve srovnání s předchozím modelem, VRV IV má spotřebu primární energie menší až o 25 %, čímž jsou produkovány také o 25 % nižší emise CO2. Tyto technické hodnoty nejen splňují, ale i předčí regulace EU týkající se vytyčených cílů 20/20/20 v oblasti klimatu. Regulace 20/20/20 vyžaduje o 20 % nižší emise CO2, o 20 % vyšší využití energie z obnovitelných zdrojů a o 20 % nižší spotřebu primární energie do roku 2020.

Další technickou inovací VRV IV je jeho kontinuální režim vytápění během odmrazování venkovní jednotky, který výrazně zvyšuje komfort místnosti. Rozmrazování je potřeba nejčastěji při venkovních teplotách mezi −7 °C a 0 °C a trvá až 10 minut, v závislosti na velikosti systému. Až doposud musel být chladicí cyklus přerušen během odmrazování, což vedlo k dočasnému poklesu teploty uvnitř objektů. VRV IV používá na odmrazování teplo z nádoby, ve které se teplo akumuluje během normálního topného režimu. Vnitřní jednotky tak i nadále topí a uživatel necítí žádný vnitřní diskomfort.

Více informací o celé škále produktů společnosti Daikin naleznete na www.daikin.cz!


O společnosti Daikin Europe N.V.

Daikin Europe N.V. je významným evropským výrobcem klimatizačních jednotek, tepelných čerpadel a chladicích zařízení, s přibližně 5500 zaměstnanci po celé Evropě a 10 hlavních výrobních zařízení se sídlem v Belgii, České republice, Francii, Německu, Itálii, Nizozemsku, Turecku a Velké Británii.

Celosvětově je Daikin proslulý průkopnickým přístupem k vývoji produktů a bezkonkurenční kvalitou a všestranností svých integrovaných řešení. Se zkušenostmi více než 50 let v oblasti designu a výroby vytápění a chlazení technologie Daikin je lídrem na trhu v oblasti technologií tepelného čerpadla. Daikin VRV a Daikin Altherma jsou nejvíce prodávané systémy tepelných čerpadel v Evropě, s více než 500 000 dodanými systémy k dnešnímu dni.


Daikin Airconditioning Central Europe - Czech Republic spol. s r.o.
logo Daikin Airconditioning Central Europe - Czech Republic spol. s r.o.

Zastoupení firmy DAIKIN pro ČR - tepelná čerpadla DAIKIN, zásobníky TV, čističky vzduchu, klimatizační jednotky, Fan-coil jednotky, chladící jednotky - pro bytové domy, komerční sféru i průmyslové aplikace.