Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Cíl Infothermy 2015? Splnit požadavky náročných návštěvníků

Tak jak se rozšiřují obchodní sítě a nabídky s nejrůznějšími novinkami otopných systémů, tepelných čerpadel, slunečních kolektorů, izolačních a stavebních materiálů, měřící a regulační techniky a všeho ostatního, co ovlivňuje, nebo může zásadně ovlivňovat tepelnou pohodu a zdravé bydlení, rostou a mění se nároky na náplň a komplexnost výstav Infotherma, které se již od svého prvého ročníku v roce 1994 úzce zaměřují na vytápění, úspory energie a smysluplné využívání obnovitelných zdrojů.

Již XXII. pokračování této výstavy připravuje Agentura Inforpres na 19. – 22. ledna příštího roku na ostravské výstaviště Černá louka. Předpokladem úspěchu a to nejen nadcházejícího ročníku, ale i příštích výstav je spokojený návštěvník a spokojený vystavovatel. Jedno bez druhého nemůže existovat. Nyní, několik týdnu před otevřením výstavy, můžeme s potěšením konstatovat, že zájem vystavovat má již přes 330 předních domácích a zahraničních firem a organizací, což je opět téměř plná kapacita ostravského výstaviště. Představeny by zde měly být špičkové výrobky a služby domácí a zahraniční produkce. Na základě návštěvnických anket reagujeme na požadavky návštěvníků a představí se zde především novinky otopných systémů s úspornými provozy a odpovídajícími hygienickými normami a to nejen při spalování ušlechtilých paliv, ale i u kotlů na tuhá paliva, které zde budou tvořit polovinu vystavovaných a předváděných exponátů.


Podle předcházejících zkušeností, návštěvníky stále více zajímají nejen pořizovací náklady, ale účinnost vytápění, ekonomika provozu, dostupnost montážních servisních služeb a v neposlední míře i komfort obsluhy otopných zařízení.

Ekonomika, druh vytápění a její finanční dostupnost jsou jedním z hlavních dotazů návštěvníků. Proto se výstava s takovou měrou zaměřuje na atributy, které mohou nákladovost vytápění ovlivnit, ať již to jsou energeticky úsporné stavební materiály, systémy zateplování, výměny oken a dveří, měřící a regulační technika apod.

Své místo na výstavě bude mít i smysluplné využívání obnovitelných zdrojů energie. Především to budou tepelná čerpadla, ohřívače vody a přitápění slunečními kolektory, využívání biomasy apod.

Aby výstava byla výstavou, snažíme se představit řadu námětů s nadčasovým řešením a vizemi do budoucna, o nichž nemůžeme s jistotou říci, kdy dojde k jejich realizaci a zda vůbec. S velice reálnými náměty se představí ve svém stánku Vysoké učení technické z Brna, které předvede technologie: Chytrá stěna – tepelně akumulační stěna pro stabilizaci tepelného mikroklimatu ve stavbách, Kombinovaný olejo-plynový hořák s možností využití alternativních paliv, Multifunkční filtrační jednotka pro snižování polutantů z odpadního plynu.



Po velikém zájmu na uplynulém ročníku chceme představit a doplnit náměty panelových prezentací „Kde na nás čeká energie“. V loňském roce jsme zde například informovali o vzdálených možnostech i u nás uplatňovat břidličný plyn. Stačila rusko-ukrajinská krize a možnost blokády dodávek plynu a o břidličném plynu se již nehovoří tak skepticky, jak tomu bylo v minulém roce.

Výstavy Infotherma jsou tradičně místem setkávání předních odborníků z vysokých škol, výzkumných a vývojových pracovišť, svazů, cechů, asociací a společenství. V rámci odborného doprovodného programu bude na výstavě Infotherma 2015 řada z nich přednášet, vystupovat na konferencích, seminářích a oborových dnech, které se uskuteční v Kongresovém centru ostravského výstaviště. Po úspěšných zkušenostech z předcházejících ročníků, se opět uskuteční ve vstupním pavilonu diskuzní prostor pro krátké besedy, přednášky a předvádění výrobků. Dlouholetý mediální partner výstavy TZB info zde bude prezentovat řadu aktuálních témat a odpovídat na dotazy návštěvníků.

Při přípravách a realizaci výstav Infotherma si velice vážíme mediálních partnerství s pěti desítkami odborných časopisů, internetových portálů a Deníku Právo. Již od pololetí letošního roku probíhají internetové hlasovací soutěže k tématům výstavy NOVINKY PRO INFOTHERMU 2015, "TOP ENERGIE 2015" (o energeticky úsporných výrobcích, technologiích a službách z oblasti vytápění, úspor energií a smysluplného využívání obnovitelných zdrojů) a “VYBÍRÁME TEPELNOU IZOLACI“. Vítězné náměty a exponáty budou na výstavě představeny ve vstupním pavilonu.



Vše o výstavě a přihlášených vystavovatelích najdete na infotherma.cz.

 
 
Reklama