Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Řada CIKO STOPER – pro bezpečné zabudování komínu

Produktová řada CIKO STOPER představuje unikátní řešení pro bezpečné a parotěsné zabudování komínu a kouřovodu do stavby.

Spotřebiče v testovacím centru CIKO pohledem termokamery
Spotřebiče v testovacím centru CIKO pohledem termokamery

CIKO STOPER tak umožňuje zlepšení energetické bilance a zajištění maximální bezpečnosti budovy při využití moderních materiálů. Ideální volba pro dřevostavby a stavby v nízkoenergetickém a pasivním standardu.

Spolehlivá funkčnost a bezpečnost komínu závisí na správném návrhu a na přesném provedení. Pro zodpovědný návrh vhodné konstrukce komínu je potřeba znát typ spotřebiče a jeho požadavky na spalinovou cestu.

Souvisejícím aspektem je zabudování komínu do stavby, především v případě okolní konstrukce z hořlavých materiálů. Charakter konstrukce kolem komína společně s požadavkem na parotěsnost celé stavby přináší do komínové problematiky nové aspekty.

  • Teplota spalin.
  • Konstrukce komínu.
  • Řešení prostupů.
  • Umístění komínu.
  • Vlastnosti spotřebiče.

CIKO s.r.o.
logo CIKO s.r.o.

Výrobce a dodavatel keramických a nerezových komínových systémů CIKO, které nabízí řešení pro odkouření libovolného spotřebiče a všechny druhy paliv. Kromě vlastních komínů nabízíme rovněž parotěsné prostupy CIKO STOPER pro bezpečné zabudování komínu do ...

 
 
Reklama