Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Proč se vyplatí solární systém?

Kolektory jsou ideálním doplňkem vašeho topného systému. Po většinu roku jsou schopny dodávat teplo pro váš dům. Dokáží ušetřit ročně průměrně až 60 % energie spotřebované k ohřevu pitné vody.





Rovněž jsou výhodné jako podpora vytápění. Pokud jsou v systému propojeny s kondenzačním kotlem lze díky bezplatné sluneční energii ušetřit více než třetinu energie potřebné na vytápění a přípravu teplé vody za rok. Nesmíme však opomenout i skutečnost, že využívání sluneční energie jako obnovitelného zdroje je v souladu s posledními trendy životního stylu a snižování stopy CO2.

Zajištění odběru tepla

Solární termické systémy jsou výhodným zdrojem přitápění. Nutností u těchto systémů je zajištění odběru tepla. Systém je koncipován jako dvouokruhový, kde v prvním uzavřeném okruhu se sluncem ohřívá teplonosná kapalina, která cirkuluje systémem a při svém průchodu předá své teplo druhému okruhu, který zajišťuje vytápění domu. V letních měsících, kdy uživatelé netopí dochází ke snížení odběru tepla, to může být využíváno k ohřevu TUV. Pokud však obyvatelé odjíždí na dovolenou, nebude docházet k odběru a systém se může přehřívat. Tím jsou značně namáhány všechny jeho části. Proto je nezbytné zajistit ochranu kolektoru proti přehřátí.

ThermProtect technologie

Společnost Viessmann v roce 2017 přichází na trh s novinkou, která vyřeší rizika spojená s přehříváním kolektoru viz odstavec výše. Naše nové kolektory jsou nově vybavené vrstvou ThermProtect, která ve chvíli, kdy dochází k přehřívání systému, zajistí automatické zaclonění absorbéru kolektoru, a to až do doby, kdy poklesne v systému teplota na běžnou provozní mez, kdy se systém sám znovu uvede do provozu.


VIESSMANN, spol. s r.o.
logo VIESSMANN, spol. s r.o.

Kompletní program Viessmann nabízí individuální řešení s efektivními systémy v nejvyšší kvalitě pro všechny oblasti použití a energetické zdroje - vytápění, průmyslové energetické systémy, chladicí systémy.

 
 
Reklama