Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nový kompaktní zplyňující kotel na kusové dřevo Vitoligno 150-S s výkonem od 17 do 45 kW

Nový Vitoligno 150-S je kompaktní a cenově zajímavý zplyňující kotel na kusové dřevo v rozsahu výkonu 17 až 45 kW. Přesvědčí vysokou účinností a rozmanitými možnostmi využití v monovalentním a bivalentním provozu. V neposlední řadě zaujme velmi efektivním a čistým spalováním, jednoduchou manipulací a velkým komfortem.

Viessmann uvedl na trh tento nový zplyňující kotel na kusové dřevo ve výkonovém rozsahu 17 až 30 kW v srpnu 2016. Kotel zaujme atraktivní cenou i kompaktními rozměry, modulovaným rozsahem tepelného výkonu a velkorysým plnicím prostorem, který pojme polena do velikosti 55 cm. Konečnému uživateli z toho plyne výhoda v podobě dlouhých intervalů při přikládání, doba vyhoření je až 4,5 hodiny. Od dubna 2017 se Vitoligno 150-S dodává i ve velikostech výkonu 34,9 a 45 kW.

Vysoký stupeň účinnosti a finanční pobídky

Vzhledem k možnosti monovalentního a bivalentního provozu se kotel výborně hodí pro použití v rodinných a bytových domech. Vysoký stupeň účinnosti až 92,7 %, který se vůči konkurenci zvyšuje, umožňuje nízkou spotřebu energie, a tudíž hospodárnou a ekologickou možnost vytápění. S tímto kotlem na kusové dřevo budete nezávislí na dodávkách oleje a plynu a můžete navíc využít atraktivní příspěvky z dotačních programů jako např. kotlíkovou dotaci. Ve zmíněném bivalentním provozu představuje Vitoligno 150-S vynikající doplňkový kotel ke stávajícímu olejovému a plynovému topení a přebírá základní dodávky topné a teplé vody.

Kompaktní zplyňující kotel na kusové dřevo s tepelným výkonem od 17 kW do 45 kW
Kompaktní zplyňující kotel na kusové dřevo s tepelným výkonem od 17 kW do 45 kW
Se stupněm účinnosti až 92,7 % a svým monovalentním a bivalentním provozem je Vitoligno 150-S vhodný pro rodinné a bytové domy.
Se stupněm účinnosti až 92,7 % a svým monovalentním a bivalentním provozem je Vitoligno 150-S vhodný pro rodinné a bytové domy.

Čisté spalování a komfortní regulace

Na základě zplyňující techniky a regulace spalování prostřednictvím Lambda sondy dosahuje kotel efektivního spalování s nízkými hodnotami emisí (hodnoty prachu). Spalinový ventilátor s řízením otáček navíc zajišťuje maximální bezpečnost provozu. Kotel zákazníkovi poskytuje vysoký komfort, koncového uživatele navíc při přikládání polen nezatěžuje kouř a kouřové plyny, a to díky systému odsávání. Pomocí pákového mechanismu se dá výměník tepla bez problémů a komfortně čistit. Silný sací ventilátor a roztápěcí klapka umožňují zažehnutí kotle do 3 minut, což je ve srovnání s konkurenčními výrobky velmi krátký interval. Dobrá dostupnost servisních otvorů umožňuje pohodlné odpopelnění a čištění zepředu. Kotel lze navíc velmi flexibilně umístit, protože na základě oboustranného závěsu dveří poskytuje optimální využití prostoru a umístění v rohu stěny.

Nejen hardware, ale i software s Ecotronic 100 poskytuje jednoduchou, intuitivní, a tudíž komfortní regulaci. Kotel je vybaven podsvíceným displejem, na němž se zobrazují veškeré informace pomocí symbolů příp. ukazatele nabití akumulačního zásobníku. Funkci Software Update lze realizovat pomocí SD karty.

Výhody pro obchodní partnery:

  • snadná doprava na místo určení,
  • doba montáže kratší než hodina,
  • otvírání dveří vlevo nebo vpravo, lze upravit na stavbě,
  • jednoduchá údržba díky dobré přístupnosti spalovacího prostoru.

Technické údaje:

  • výkon 17 až 45 kW,
  • stupeň účinnosti 92,7 %.
Zplyňující technika a regulace sond Lambda umožňuje čisté a efektivní spalování, jehož důsledkem jsou nízké emise.
Zplyňující technika a regulace sond Lambda umožňuje čisté a efektivní spalování, jehož důsledkem jsou nízké emise.

VIESSMANN, spol. s r.o.
logo VIESSMANN, spol. s r.o.

Kompletní program Viessmann nabízí individuální řešení s efektivními systémy v nejvyšší kvalitě pro všechny oblasti použití a energetické zdroje - vytápění, průmyslové energetické systémy, chladicí systémy.