Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Program hybridních zařízení na olej, plyn a elektřinu a teplo z okolního prostředí

Kombinace kondenzačního kotle a tepelného čerpadla vytápějí vysoce účinně a variabilně pomocí plynu popř. oleje nebo elektřiny a bezplatného tepla z venkovního vzduchu. Výběr energetického nosiče a optimalizaci provozu zajišťuje systém Hybrid Pro Control, který si lze prohlédnout i na veletrhu Aqua-therm 2016 příští týden v Praze.

Plyn a olej budou hrát důležitou roli při vytápění budov ještě spoustu let. Mnoho provozovatelů zařízení dnes však stojí před otázkou, zda se mají v případě výměny kotle rozhodnout pro fosilní nebo obnovitelný nosič energie. Nově vyvinutá hybridní zařízení využívají obojí – jak obnovitelné, tak fosilní nosiče energie. Nový program zařízení nabízí vhodné řešení pro každý případ.

Flexibilní reagování na vývoj energetického trhu

Kombinace kondenzačního kotle a tepelného čerpadla vytápějí vysoce účinně a variabilně pomocí plynu popř. oleje nebo elektřiny a bezplatného tepla z venkovního vzduchu. Provozovatelé nemusí hned při pořízení vsadit na jeden energetický nosič, ale mohou v budoucnu flexibilně reagovat na vývoj energetického trhu. Zařízení jsou tudíž progresivní. Navíc jsou kotle již dnes připraveny na to, aby dokázaly zohlednit budoucí změny cen, s nimiž mohou přijít dodavatelé elektřiny.

Hybrid Pro Control reguluje energetický mix

Inteligentní regulace s Hybrid Pro Control automaticky optimalizuje provoz obou modulů kotle – závisle na cenách energie a venkovní teplotě. Zda se má topit mimořádně ekologicky nebo ekonomicky, zadává provozovatel. Podle toho, který energetický nosič bude mít v danou chvíli nejekonomičtější provoz, nařídí regulace příslušný modul, takže dosahuje vždy nejnižších nákladů na vytápění popř. nejnižších emisí.

Vitocaldens 222-F (výkon 1,0 až 19 kW)

Plynový hybridní kotel Vitocaldens 222-F vytápí flexibilně plynem nebo teplem z okolního prostředí a dosahuje účinnosti A++, je tedy maximálně účinný. I v této variantě je integrován nabíjecí zásobník.

Vitocaldens 222-F
Vitocaldens 222-F
Vitocaldens 222-F
Vitocaldens 222-F

Vitocal 250-S (výkon 1,2 do 16 kW)

Pro flexibilní kombinaci plynových a olejových kotlů rozdílných výkonů, individuálně navržených zásobníkových ohřívačů vody a systému tepelných čerpadel je závěsné hybridní zařízení Vitocal 250-S ideálním řešením. Umožňuje velmi snadné napojení na stacionární nebo nástěnné kotle do 30 kW i na zásobníky teplé vody. Ve vnitřní jednotce tepelného čerpadla vzduch/voda je totiž předem nainstalována kompletní hydraulika a všechny elektrické komponenty.

Vitocal 250-S je navržen pro flexibilní kombinaci s plynovým nebo olejovým kotlem.

Regulace s Hybrid Pro Control zajišťuje optimální a progresivní použití obou topných zařízení. Zařízením Vitocal 250-S lze dovybavit i stacionární zařízení tak, aby odpovídala nejnovějšímu stavu techniky. Zařízení dosahuje energetické účinnosti A++.

Vitocal 250-S
Vitocal 250-S
Vitocal 250-S

Vitocal 200-S
Vitocal 200-S
 

Výhody pro obchodní partnery:

  • jednoduché plánování,
  • rychlá montáž,
  • flexibilní uspořádání,
  • regulace s Hybrid Pro Control,
  • jednoduchý servis.

Výhody pro provozovatele:

  • optimální provoz tepelného čerpadla s kotlem na plyn/olej,
  • nízké provozní náklady,
  • kompaktní vnitřní jednotky,
  • progresivní a flexibilní řešení.

Navštivte nás na veletrhu Aqua-therm Praha v hale 3, stánek č. 326 a informujte se o připravovaných produktových novinkách a perspektivních topných a klimatizačních systémech Viessmann.


VIESSMANN, spol. s r.o.
logo VIESSMANN, spol. s r.o.

Kompletní program Viessmann nabízí individuální řešení s efektivními systémy v nejvyšší kvalitě pro všechny oblasti použití a energetické zdroje - vytápění, průmyslové energetické systémy, chladicí systémy.