Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nový 5palcový barevný dotykový displej s funkcí Energie-Cockpit a asistentem uvedení do provozu

Osvědčená digitální regulace Vitotronic 200 (typ HO2B) dostala pro kotle Vitodens řady 300 nové přídavné funkce. Kotle Vitodens 300-W/333-F/343-F jsou vybaveny funkcí Internet inside. Jedná se o snadné připojení kotle pomocí ethernetového kabelu (LAN) k domácímu modemu (router, xDSL). Tím zde odpadá dodatečné příslušenství pro komunikaci a dálkovou správu pomocí Smartphone popř. počítače.

Obzvláště nápadný je velký dotykový 5palcový barevný displej
Obzvláště nápadný je velký dotykový 5palcový barevný displej
 

Energie cockpit zpřehledňuje spotřeby energií

Úhlopříčka obrazovky s téměř 13 centimetry zobrazuje přehledně nový Energie cockpit, aby uživatel mohl být informován o výnosech a spotřebách. Navíc počítá výnos ze solární energie při zapojeném solárním systému a snadno zobrazí spotřebu plynu pro vytápění a teplou vodu. Dále také přehledně zobrazuje aktuální stav nabití zásobníku teplé vody.

Přehledné zobrazení všech hodnot
Přehledné zobrazení všech hodnot
 

Histogram volitelně ukazuje všechny hodnoty o získané a vyrobené energii podle dne, týdne, měsíce a roku.

Energetická bilance za posledních 12 měsíců
Energetická bilance za posledních 12 měsíců
 

Asistent pro uvedení do provozu s automatickým rozpoznáním komponentů

Odborným firmám pomáhá při uvádění do provozu integrovaná komfortní funkce asistenta. Přes pět jednotlivých kroků vás provede celým nastavením. Odborná firma se snáze orientuje a tím se zjednodušuje nutnost práce s tištěnými podklady. Absolvujete-li všech pět kroků, je uvedení do provozu bezchybně dokončeno.

1. Základní nastavení a funkce pro uvedení do provozu

Základní nastavení se – jako dosud – vyvolávají ihned po prvním zapnutí. Jazyk, datum a čas, typ domu, funkce při naplnění, odvzdušnění a druh plynu lze zadat a potvrdit přímo v nekódovaném textu.


 

2. Rozpoznání komponentů

Regulace Vitotronic 200 rozpoznává samostatně všechna čidla a připojené komponenty zapojené ze strany stavby a paralelně provádí kontrolu správnosti, např. zda jsou všechny komponenty kompletní.


 

3. Struktura schématu zařízení

Na základě identifikovaných komponentů navrhne asistent pro uvedení do provozu automaticky schéma zařízení a pomocí symbolů ho zobrazí. Schéma lze přizpůsobit individuálně dané situaci.


 

4. Funkce doladění konfigurace

Dále lze na základě schématu zařízení prostřednictvím srozumitelných dotazů a v logickém pořadí provést jemné doladění. I u tohoto kroku se pravidelně kontroluje správnost.


 

5. Závěrečný přehled

Na závěr je přehlednou formou vypsán seznam všech komponentů a nastavení – důležitý pro závěrečnou kontrolu a předání provozovateli zařízení.



VIESSMANN, spol. s r.o.
logo VIESSMANN, spol. s r.o.

Kompletní program Viessmann nabízí individuální řešení s efektivními systémy v nejvyšší kvalitě pro všechny oblasti použití a energetické zdroje - vytápění, průmyslové energetické systémy, chladicí systémy.