Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Schiedel Kerastar – dokonalá souhra keramiky a nerezu

Komínové systémy na našem trhu je možné rozdělit do dvou základních skupin. Stavebnicové komíny s keramickou vložkou a lehké nerezové komíny.

Schiedel Kerastar – dokonalá souhra keramiky a nerezu
Schiedel Kerastar – dokonalá souhra keramiky a nerezu

Oba druhy mají své výhody. Lehké nerezové komíny vynikají rychlou a snadnou montáží s minimem zásahů do stávající stavby. Je možné je připojit na fasádu bez nutnosti základu. Keramické komíny jsou odolnější zejména vůči kyselým spalinám a mají delší životnost.

Na trhu ale existují i komíny které spojují to nejlepší z obou typů. K takovým patří komínový systém Schiedel Kerastar. Jedná se o třívrstvý komínový systém s tenkostěnnou keramickou vložkou, tepelnou izolací a nerezovým pláštěm. Tento systém je možné použít pro všechny druhy paliv a spotřebičů, které pracují v podtlaku. Tento systém je tak možné použít i tam, kde by byla nerezová vložka nevhodná. Typickým případem může být odvod spalin od spotřebičů, umístěných v prostorách, kde se nacházejí nebo používají chemické látky jako jsou různé sloučeniny chlóru nebo jiných halogenů.

Izostatická keramická vložka Schiedel vyniká mimořádnou životností a odolností. Vyrábí se stlačením téměř suchých keramických prášků do formy. Díky tomu je dokonale jednolitá a naprosto tvarově přesná. Celý systém je díky nerezovému plášti lehký a jeho instalace je tak možná přímo na nosnou stěnu bez nutnosti základu.

Schiedel Kerastar je tak ideální variantou pro výstavbu dodatečného komína. Díky působivému industriálnímu vzhledu je vyhledávaným prvkem u architektonicky zajímavých staveb.


Schiedel, s.r.o.
logo Schiedel, s.r.o.

SCHIEDEL - 75 let zkušeností vývoje, výroby a testování komínových systémů. Keramických, nerezových, vícevrstvých. Komíny pro nízkoenergetický dům, komínové systémy pro speciální použití. Materiály pro vložkování a obnovu stávajících komínů. Krbové moduly ...

 
 
Reklama