Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Plynové kondenzační kotle řady PREMIUM Condens

Nabídka kotlů THERM pokrývá širokou skupinu zákazníků, vždy se ale jedná o úsporné plynové kondenzační kotle, na něž se Thermona specializuje. Technologicky nejvyspělejší kotle tvoří řadu PREMIUM Condens, do které spadá i první novinka, kotel THERM 18.


Plynové kondenzační kotle řady PREMIUM Condens jsou kotle na zemní plyn či propan určené pro vytápění topného systému a ohřev užitkové vody. Tato řada kotlů přináší špičkovou technologii, která vychází z posledních trendů v oboru. Kotle řady PREMIUM Condens jsou složeny z nejmodernějších komponentů umožňujících aktivní řízení spalovacího procesu. Zákazník si může vybírat ze dvou výkonových řad 25 kW a 18 kW.

Kotle mají nerezový výměník s dochlazovanou čelní hořákovou stěnou. Nový typ plynového ventilu ve spolupráci s hořákem BLUEJET® vyniká vysokým stupněm modulace. Umožňuje tak kvalitní spalování i při nízkých rychlostech proudění plynu. Regulační poměr tohoto typu kotle je 1:10 a minimální výkon je od 1,8 kW. Plynový ventil navíc umožňuje optimalizovat proces hoření a spotřebu plynu tak, aby nedocházelo ke zbytečným ztrátám energie. Tato řada vyniká velmi tichým provozem díky novému vícefázovému ventilátoru.

Díky širokému rozsahu modulace výkonu od 1,8 do 19,0 kW (příp. 2,65 – 24,9 kW) jsou kotle řady PREMIUM Condens vhodné pro použití do nízkoenergetických staveb s malými tepelnými ztrátami. Kotle lze také využívat pouze pro ohřev užitkové vody. K tomu je vždy k dispozici maximální možný tepelný výkon kotle. Samozřejmostí je ekvitermní regulace včetně servisního nastavení požadovaného výkonového rozsahu.


THERMONA, spol. s r.o.
logo THERMONA, spol. s r.o.

Thermona, spol. s r.o. - český výrobce kotlů a kaskádových kotelen. Výrobní sortiment zdrojů tepla tvoří plynové kondenzační kotle i elektrické kotle určené jak pro domácnosti, tak i pro řešení vytápění a ohřevu TV bytových a průmyslových objektů - tzv. ...

 
 
Reklama