Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Thermona představila dva nové kotle

Dvě novinky si na letošní topnou sezónu připravila jihomoravská Thermona, největší tuzemský výrobce plynových kotlů. Thermona také nově rozdělila portfolio do tří produktových řad, které usnadní zákazníkům orientaci v nabídce a pomohou jim vybrat nejvhodnější typ.

Řada Premium pro náročné uživatele

Nabídka kotlů THERM pokrývá širokou skupinu zákazníků, vždy se ale jedná o úsporné plynové kondenzační kotle, na něž se Thermona specializuje. Technologicky nejvyspělejší kotle tvoří řadu PREMIUM Condens, do které spadá i první novinka, kotel THERM 18. Stejně jako ostatní kotle z této řady je osazen hořákem s technologií BLUEJET, která zaručuje rovnoměrně rozložení plamene. Zejména majitelé novostaveb ocení široké spektrum regulace výkonu, a to v poměru 1:10, tedy již od 1,8 kW.

Díky aktivnímu řízení spalovacího procesu dosahují kotle PREMIUM Condens nejefektivnějšího spalování. Použitím kvalitních komponentů, jako je například nerezový výměník s dochlazovanou čelní stěnou, řadí tyto kotle k technologické špičce.

Řada Optimum: kondenzační technologie za dostupnou cenu

Druhou novinkou je kotel THERM 14, patřící do řady OPTIMUM Condens. Tu je možné charakterizovat jako ideální poměr cena/výkon. Tvoří jí kotle osvědčené konstrukce, které svým majitelům umožní plně využívat výhod principu kondenzace, zejména vysoké účinnosti spalování. I v této řadě je standardem ekvitermní regulace, která umožní ještě snížit spotřebu plynu a tím pádem i náklady na vytápění. I v této řadě jsou použity nerezové výměníky a regulátor s plynulým řízením výkonu od 3 kW.

Řada Classic: spolehlivé kotle pro velké objekty

Poslední z představených řad je určena pro vytápění a ohřev teplé vody ve větších objektech. Ať již se bude jednat o školy, úřady, nemocnice nebo průmyslové objekty, vždy bude zaručen dostatek výkonu. Pokud nebude postačovat některý kotel řady CLASSIC samostatně (výkon 28, 45 a 90 kW), lze je zapojit do kaskády až do výkonu 3040 kW. Kotle CLASSIC představují spolehlivý zdroj vytápění pro velké objekty, včetně zajištění dodávek teplé vody v integrovaných nebo externích zásobnících.

Nové kotle jsme již představili široké veřejnosti na prvním veletrhu a ohlasy byly velmi pozitivní. Novinky konstrukčně vychází z již zavedených kotlů, například našeho nejprodávanějšího THERM 24 KDCN. Očekáváme, že také THERM 14 a THERM 18 se stanou oblíbenými kotli, čemuž by měly pomoci i ceny, které začínají u kotlů THERM 14 na částce 28.900,- Kč bez DPH  (34.969,- Kč včetně DPH) a u kotlů THERM 18 na ceně 31.900,- Kč bez DPH (38.599,- Kč včetně DPH),“ uvedl za Thermonu obchodní ředitel Milan Kubíček.



THERMONA, spol. s r.o.
logo THERMONA, spol. s r.o.

Thermona, spol. s r.o. - český výrobce kotlů a kaskádových kotelen. Výrobní sortiment zdrojů tepla tvoří plynové kondenzační kotle i elektrické kotle určené jak pro domácnosti, tak i pro řešení vytápění a ohřevu TV bytových a průmyslových objektů - tzv. ...