Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Kvalitní pelety z malokapacitní peletovací linky ML 200

Malokapacitní peletovací linku vyvážíme především do Běloruska a na Ukrajinu. Z našich instalovaných linek v případě zájmu zákazníka vykupujeme produkci kvalitních pelet.

Certifikovaná peletovací linka ML200 je určená pro truhlářské, dřevařské a zemědělské provozy. V základním provedení zpracovává surovinu o vlhkosti 13-15%.

Příjem suroviny

Vybírací rotační systém v zásobníku zabrání klenbování suroviny a umožní jeho úplné vyprázdnění. Ze zásobníku surovina propadne do trubkového šnekového dopravníku, který je řízen frekvenčním měničem. Dopravníkem se surovina přepraví na vibrační dávkovač, který je vybaven magnetickým separátorem.

Lisování

Vlivem frekvenčního měniče je surovina plynule dávkována do lisovacího ústrojí granulátoru. Rolny jsou mazány automatickou maznicí, u které je možné nastavit podávání maziva průběžně v časovém horizontu až jednoho roku.

Chlazení

Z granulátoru pelety vstupují do chladiče. Ve střední části chladiče je kapacitní čidlo, které řídí celý proces chlazení pelet. Chladič je vybaven roštem s pneumatickým pístem, který otevírá a zavírá chladič. Při otevření se dávky pelet cyklicky vypouští do spodní násypky.

Balení

Pod násypkou chladiče je umístěn dopravník pro odvádění pelet do obalu uchyceného v podpěrném stojanu.

Specifikace ML200

  1. Zásobník s vybíracím rotačním systémem 0,5mᶾ
  2. Dávkovací šnek ∅ 170 mm s frekvenč. měničem
  3. Vibrační dávkovač s magnetickým separátorem
  4. Granulátor prstencový s automat. mazáním rolen
  5. Box odrolu pelet 10 l
  6. Chladič s pneumatickým pístem
  7. Aspirace
  8. Pásový dopravník 2.5 m
  9. Stojan na balení do pytlů (bez váhy)
  10. Elektroinstalace s ovládáním
 
 
Reklama