Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nová generace pájených deskových výměníků tepla s dvojitou stěnou

Minimální riziko smísení médií, maximální tepelná účinnost díky unikátní konstrukci deskových výměníků tepla Alfa Laval s dvojitou stěnou.

Tradičně se pro účely přípravy teplé vody v domácnostech a v aplikacích, kde je vzájemná kontaminace médií zásadním problémem, používaly rozebíratelné deskové výměníky tepla. Dnes však na trhu roste poptávka po pájených výměnících s dvojitými stěnami, které umožňují stejnou úroveň bezpečnosti, avšak s menšími prostorovými nároky.

Trojnásobně klidnější život

Nové pájené výměníky tepla mají speciální konstrukční řešení, které Alfa Laval přezdívá „trojbariérové“ řešení. Jde o kombinaci tradičního uspořádání desek s dvojitou stěnou a přidání další bariéry, či „otvoru“, který je tvořen vzduchovou mezerou mezi dvěma kanálovými deskami. Při výskytu úniku média, které je ale extrémně vzácné, je díky této konstrukci možné okamžitě závadu identifikovat vně jednotky, čímž je minimalizováno riziko smísení médií.

Nižší dopad na účinnost a velikost

Až doposud znamenalo použití vzduchové bariéry mezi deskami výměníku tepla s dvojitou stěnou značné snížení jeho účinnosti. Některé dodavatele přinutil tento kompromis zvětšit teplosměnnou plochu až o 30 %. To pak znamená větší objem jednotky a větší prostorové nároky. Společnost Alfa Laval se při svých více než 80letých zkušenostech s výměníky tepla rozhodla vyřešit tuto výzvu takovou konstrukcí dvojitých stěn, která zajistí maximální bezpečnost bez nutnosti obětovat účinnost přenosu tepla. Více o modelech s dvojitou stěnou se dečtete na www.alfalaval.cz.
Alfa Laval spol. s r.o.
logo Alfa Laval spol. s r.o.

Alfa Laval - výměníky tepla, vzduchové chladiče, kondenzátory a kompaktní předávací stanice tepla pro vytápění, chlazení, chladírenství, přípravu teplé vody, využití odpadního tepla, ohřev bazénové vody, solární systémy, chlazení olejů, lehký průmysl, ...

 
 
Reklama