Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Systém sálavého stropního topení / chlazení IVARCLIMA

Změnou klimatických podmínek v uplynulých letech a s nimi souvisejícími zvyšujícími se požadavky pro zajištění teplotního komfortu v administrativním, ale i bytovém sektoru, vzrůstá zájem o moderní suché systémy sálavého stropního chlazení, které lze alternativně v zimním období využívat i pro vytápění.

Systém IVARCLIMA je systém sálavého stropního chlazení s alternativou vytápění v zimním období, kde základním instalačním prvkem jsou sálavé stropní sádrokartonové nebo ocelové panely. V provozním režimu se využívá sálavého přenosu tepla / chladu jako nejúčinnějšího přenosu energie.
U systémů sálavého stropního chlazení teplý vzduch stoupá směrem vzhůru ke stropu, kde dochází k jeho ochlazení a následně dochází k jeho poklesu směrem do prostoru až k podlaze. Oproti klasickým klimatizačním jednotkám dochází k rovnoměrnému šíření chladu bez průvanového efektu, při němž dochází k proudění studeného vzduchu, který je příčinou nachlazení či jiných zdravotních problémů. Jednou z dalších výhod, kterou nelze opomenout, je nulová hlučnost oproti ventilátorovému principu chlazení, díky níž splňuje i vysoké požadavky na hlukové parametry.

Sádrokartonový systém sálavého stropního chlazení IVARCLIMA je odlišný nejen díky své extrémní všestrannosti a funkčnosti, ale představuje také moderní a praktické řešení používané k dosažení maximální kvality života v každém domácím či pracovním prostředí. Skrytá integrace systému do stropu nemá jakýkoliv negativní estetický dopad na interiér a kombinuje v sobě úsporu energie spojenou s lepším teplotním komfortem díky rovnoměrné a konstantní distribuci tepla / chladu v místnostech. Navíc je zamezeno riziku zanášení špínou či nečistotami v oblastech použití tohoto systému.


IVAR CS spol. s r.o.
logo IVAR CS spol. s r.o.

Společnost IVAR CS spol. s r.o. působí, jako reprezentant obchodně technického zastoupení řady evropských firem působících v oboru TZB dle kategorizace použití. IVARTRIO - rozvody podlahového vytápění, rozvody k otopným tělesům včetně jejich připojení, ...

 
 
Reklama