Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vývoj matrice pro lisování pelet ze suroviny s minimálním obsahem silice

Dosáhli jsme snadnějšího zpracovávání dřevní hmoty s nízkým obsahem silice - buk, dub, bříza. Dodali jsme první matrici do Běloruska. Certifikovaná ML200 je určená pro truhlářské a dřevařské provozy.

Příjem suroviny

Příjem do zásobníku je v základní sestavě řešen ručně. Vybírací rotační systém v zásobníku zabrání klenbování suroviny a umožní jeho úplné vyprázdnění. Ze zásobníku surovina propadne do šnekového dopravníku, který je řízen frekvenčním měničem. Dopravníkem se surovina přepraví na vibrační dávkovač, který je vybaven magnetickým separátorem pro odstranění všech kovových příměsí.

Lisování

Vlivem frekvenčního měniče je surovina plynule dávkována do lisovacího ústrojí granulátoru. Rolny jsou mazány automatickou maznicí, u které je možné nastavit podávání maziva průběžně.

Chlazení

Z granulátoru hotové pelety vstupují do chladiče. Chladič je vybaven roštem s pneumatickým pístem, který otevírá a zavírá chladič. Při otevření chladiče se dávky hotových pelet cyklicky vypouští do spodní násypky.

Balení

Pod násypkou chladiče je umístěn pásový dopravník 2,5 m (1,1 kW) pro odvádění pelet do zvoleného obalu uchyceného v podpěrném stojanu.

Specifikace ML200

  1. Zásobník s vybíracím rotačním systémem 0,5mᶾ
  2. Dávkovací šnek ∅ 170 mm s frekvenč. měničem
  3. Vibrační dávkovač s magnetickým separátorem
  4. Granulátor prstencový s automat. mazáním rolen
  5. Box odrolu pelet 10 l
  6. Chladič s pneumatickým pístem
  7. Aspirace
  8. Pásový dopravník 2.5 m
  9. Stojan na balení do pytlů (bez váhy)
  10. Elektroinstalace s ovládáním
 
 
Reklama