Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Výroba dřevní podestýlky pro chovatelské účely na malokapacitní peletovací lince ML 200

Vyhověli jsme poptávkám výrobců chovatelských potřeb a zařadili jsme do sestavy ML200 sekci balení pelet. Pelety se používají jako ekologické stelivo pro drobné domácí mazlíčky.

Certifikovaná peletovací linka ML200 je určená pro truhlářské a dřevařské provozy. V základním provedení zpracovává surovinu o vlhkosti 13-15%.

Příjem suroviny

Příjem piliny do zásobníku je v základní sestavě řešen ručně. Vybírací rotační systém v zásobníku zabrání klenbování suroviny a umožní jeho vyprázdnění. Ze zásobníku surovina propadne do šnekového dopravníku, který je řízen frekvenčním měničem. Dopravníkem se surovina přepraví na vibrační dávkovač, který je vybaven magnetickým separátorem pro odstranění všech kovových příměsí.

Lisování

Vlivem frekvenčního měniče je surovina plynule dávkována do lisovacího ústrojí prstencového granulátoru. Lisovací ústrojí je vyrobeno z kvalitních zušlechtěných materiálů. Rolny jsou mazány automatickou maznicí, u které je možné nastavit podávání maziva průběžně v časovém horizontu až jednoho roku.

Chlazení

Z granulátoru pelety vstupují do chladiče. Ve střední části chladiče je kapacitní čidlo, které spolu s elektronikou v rozvaděči technologie řídí celý proces chlazení. Při otevření chladiče se dávky hotových pelet cyklicky vypouští do spodní násypky.

Balení

Pod násypkou chladiče je umístěn pásový dopravník pro odvádění pelet do zvoleného obalu uchyceného ve stojanu - standardní provedení.

Přídavné zařízení - Balící sekce s váhou (PE pytle 15 kg)

  1. Síto
  2. Dopravník váhy s pásem šíře 200mm
  3. Váha, držák na pytle
  4. Stojanová páková svářecí lišta s nožním spínáním
 
 
Reklama