Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Budoucnost ve vytápění neopustí radiátory, které jsou úspěšné nejen svým designem, ...

V současné době se v bytové a občanské výstavbě preferuje nízkoteplotní podlahové vytápění oproti vytápění otopnými tělesy. Jde opravdu o efektivnější a úspornější způsob vytápění v budovách NZEB?

Cílem vytápění je dosažení tepelného komfortu a naší spokojenosti s vnitřním prostředím v budovách kde pobýváme, bydlíme nebo kde pracujeme. Z vědeckých poznatků vyplývá, že tepelnou pohodu vnímáme příznivěji v prostředí s jistou dávkou tepelné dynamiky oproti prostředí s konstantní teplotou. Z těchto poznatků vychází firma ELVL při vývoji svých produktů a přichází se širokou řadou otopných těles postavených na efektivní konstrukci otopné plochy předávající teplo do vytápěného prostoru prostřednictvím flexibilního a dynamického zářiče W3Q.

Otopná tělesa a elektrické radiátory se zářičem W3Q se vyznačují novou a nestandardní geometrií otopné plochy, která z průmětu tělesa v širokoúhlém působení téměř ztrojnásobuje hustotu sálavého toku s největší intenzitou směrovaného do vytápěného prostoru. Výsledkem účinku zářiče W3Q je zvýšení radiační teploty v místnosti a s tím související snížení nákladů na vytápění. Průkaznost přínosu a účinku zářiče W3Q je doložena  analýzou modelu podlahového otopného tělesa vypracovanou na ČVUT, fakultě strojní, ústavu techniky prostředí v Praze. Také následně proběhly zkoušky a certifikace nabídkové řady modelů v akreditované zkušebně SZÚ v Brně, které prokázaly výjimečnost vlastností otopných těles se zářičem W3Q.

Více informací


ELVL s. r. o.
logo ELVL s. r. o.

Výroba a prodej designových otopných těles a elektrických radiátorů BITHERM, trubkových koupelnových radiátorů v teplovodním i elektrickém provedení, elektrických sušáků ručníků, vysoušečů obuvi, elektrických topných těles s regulací vytápění a sušení.

 
 
Reklama