Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Kotelna na pelety ve vile známé z filmu Šarlatán

Krásná vila ze 30. let v Lichocevsi, známá z filmu Šarlatán, má novou kotelnu na pelety. Nově se tady topí peletami a zásobování zajišťuje cisterna od Waldery.

Kotelna na pelety ve vile známé z filmu Šarlatán, foto Waldera
Kotelna na pelety ve vile známé z filmu Šarlatán, foto Waldera

Kotelna na pelety ve "filmové" vile

Také rádi poznáváte filmová místa? S vilou léčitele Jana Mikoláška z filmu Šarlatán stojí v Lichocevsi u Prahy. Kvůli natáčení se čekalo s rekonstrukcí. Dnes už září novotou nejen fasáda, ale taky kotelna. Zbrusu nový kotel na pelety zásobuje cisterna společnosti Waldera kvalitními, volně loženými peletami.
Mikoláškova původní vila stojí v Jenštejně u Brandýsa, ale je k nepoznání obestavěna budovou domova seniorů.

Z historie vily

Vilu v Lichocevsi navrhl a nechal postavit ve 30. letech stavitel Josef Mrázek pro své příbuzné, kteří vlastnili okolní pole a zemědělskou usedlost. Rodina musela v 50. letech nuceně odejít a statek i vila byly znárodněny. Dnes vilu vlastní firma MAISON development, a.s., která má na dalších stavebních pozemcích v obci stavět nový projekt Lichoceves – obec v zahradě. S nádhernou vilou, která se proslavila ve filmu, se v projektu počítá. Má se stát centrem nové čtvrti, možná i budoucím sídlem obecního úřadu. Plánovanou rekonstrukci zpozdili filmaři, kteří měli zájem natáčet ve zchátralé budově.

Nová kotelna na pelety

Film, strhující životopisné drama výjimečného muže obdařeného léčitelskými schopnostmi na pozadí dobových událostí, mohou diváci vidět od r. 2020 a rekonstrukce vily byla dokončena v roce 2021. Nádherný objekt získal také novou kotelnu, nově se tady topí peletami a zásobování zajišťuje cisterna od Waldery.



Waldera s.r.o.
logo Waldera s.r.o.

Naše společnost se zabývá výrobou a prodejem certifikovaných dřevěných pelet a briket Waldera. Jsme specialisté na cisternovou přepravu pelet. Palivo zavezeme zákazníkům "až na dvůr" pomocí aut s terénními manipulátory pro paletované zboží nebo cisternou ...

 
 
Reklama