Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Pelety určené pro komfortní teplo vašeho domova

Chcete být na ekologické vlně a zároveň mít vyhřátý dům? Existuje jednoduché a elegantní řešení. Využijte dřevěné pelety na topení.

Jaké jsou vlastnosti pelet?

Pelety se vyrábí z dřevní hmoty, která se stlačí za zvýšené teploty a tlaku v lisu připomínajícím mlýnek na maso. Výsledná peleta má průměr přesně 6 mm a délku až 40 mm. Nejkvalitnější surovina pochází ze smrku. Pelety na topení jsou koncentrátem nejlepších vlastností dřeva. Mají malý objem, ale vysokou výhřevnost při nízké popelnatosti.

Jak funguje topné zařízení určené na pelety?

Na spalování pelet se používají automatické kotle ovládané termostatem. Je to obdobně komfortní jako při topení elektřinou či plynem. Pouze občas vás čeká dosypání pelet do zásobníku. Šnekový podavač sám přidává pelety na základě vámi nastavené teploty. Přibližně po spálení 1 tuny zařízení nahlásí, že máte vysypat popel. Topení můžete ovládat i na dálku pomocí chytrého telefonu či tabletu. Hodí se to, když jedete na chatu a už při příjezdu je v ní zatopeno.

Vybírejte kvalitní pelety na topení

Pro dlouhou životnost kotle využívejte certifikované peletky. Na základě normy se provádí laboratorní zkoušky a uděluje certifikace. Pro domácí použití jsou určené pelety s označením ENplus A1. Ty vám zaručí, že nedojde k rychlému spalování, které by mohlo poškodit váš kotel nebo ke tvorbě strusky.

Kde nakoupíte pelety?

Potřebujete certifikované pelety na aktuální topnou sezónu a spěcháte? E-shop Optimtop.cz je má skladem, a proto se dovozu pelet až před vaši bránu dočkáte brzy po objednání. Sortiment pochází od mnoha výrobců, vždy se zárukou kvality. Doprava je po České republice zdarma.

Více informací


OPTIMTOP s.r.o.
logo OPTIMTOP s.r.o.

Široká nabídka balených paliv s bezplatnou dodávkou po celé České republice. Nabízíme dřevěné brikety, palivové dřevo, dřevěné pelety, balené uhlí, uhelné brikety, rašelinové brikety a další paliva.

 
 
Reklama