Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Elektrické podlahové topení a fotovoltaika.

Je spojení fotoltaických panelů a elektrického podlahového topení správnou volbou? Je možné napájet elektrické topení z vlastní elektrárny? Na tyto otázky vám odpovíme.

Není snad lepšího řešení v současné energetické situaci, než využití vlastní vyprodukované energie pro vytápění vlastního domova. Ideální spojení mezi FVE a elektrickým podlahovým to potvrzuje.

Podlahové topení již není v nových budovách povoleno použít bez fotovoltaiky. Kombinace elektrického podlahového topení EKOHEAT s FVE je preferovanou možností - oproti elektrokotli má podlahové topení mnohem nižší spotřebu a proti tepelnému čerpadlu nižší pořizovací náklady a náklady na servis.

Elektrické podlahové topení již instalované v rodinném domě může být jednoduše napájeno na FVE bez stavebních zásahů.

Pokud ale chcete využít maximum vyprodukované energie, je třeba s tím počítat již při návrhu stavební konstrukce budovy a při návrhu elektrického vytápění. Jde především o akumulaci tepla v podlaze během dne a následné vydávání tepla během večera a noci, tedy v nejchladnějších částech dne. Na tuto akumulaci tepla musí být konstrukce podlahy uzpůsobena a výkon topných kabelů dostatečný, aby dokázal takové množství energie předat do hmoty podlahové konstrukce. 

Obvykle je navrhována akumulační vrstva beton s výškou 150 - 250mm, a kabely s výkonem 150-250W/m2.

Chcete vědět víc, obraťte se na nás.

Více informací


EKOTERM s.r.o.
logo EKOTERM s.r.o.

Komfortní a úsporné elektrické podlahové topení / vytápění, temperování studených podlah. Ochranné systémy pro venkovní plochy, střechy, okapy, žlaby a svody před ledem a sněhem, ohřev potrubí. Topné kabely, rohože, regulace. Výrobce EKOHEAT, zastoupení ...

 
 
Reklama