Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Světový lídr v průmyslovém vytápění Schwank slaví 90. výročí od svého vzniku

Společnost Schwank se za 90 let své existence proměnila z malé firmy na globálního lídra v průmyslovém vytápění. Nyní pod vedením třetí rodinné generace vyhlíží energetickou transformaci.

Společnost Schwank oslavuje na konci letošního května 90 let od svého vzniku. Založil ji Günther Schwank v roce 1933 ve městečku Fegersheim v Alsasku. Původně se firma jmenovala Schwank Gasgeräte GmbH a zaměřovala se na výrobu a prodej průmyslových plynových spotřebičů. Zakladatel společnosti se již před založením firmy zabýval výzkumem vlivu elektromagnetických vlnových délek na vnímání tepla lidmi.

Jeho hlavním cílem bylo vyvinout zařízení, které by efektivně přenášelo infračervené teplo z velkých výšek do prostor, kde se lidé pohybují. V roce 1939 získal Günther Schwank patent na speciální keramickou desku, která se stala základem dnešní technologie vytápění plynovými infrazářiči. Plynové infrazářiče jsou nyní základním produktem společnosti Schwank.

V roce 1951 Schwank zahájil sériovou výrobu v Hamburku a uvedl na trh technologii sálavých topidel pod svým jménem. V roce 1952 se společnost přestěhovala do německého Kolína nad Rýnem, kde sídlí dodnes, a mohla rozšířit své výrobní a personální kapacity.

Oliver Schwank, vnuk zakladatele Günthera Schwanka, vede jako jednatel třetí rodinnou generaci společnosti. Klíčovou změnou je jejich zaměření na vodík. Vedle úspěšného rozšíření portfolia výrobků o tepelná čerpadla letos představili první hybridní tmavý zářič na světě, který je schopen jako palivo využívat jak zemní plyn nebo kapalný plyn, tak i 100% vodík - což je v této oblasti průlomový krok. Tato inovace přináší průmyslovým halám možnost snadné adaptace na budoucí podmínky. 

Více informací


 
 
Reklama