Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Topné panely - Infračervené topné panely - Infrapanely

Sálavé topné panely mají vlivem sálání (infračerveného vlnění) a přímé regulace nejnižší měrnou spotřebu energie napříč elektrickými topnými systémy.

Topné panely jsou topná tělesa s plochou konstrukcí bez akumulace jinak označované také jako "infračervené topné panely, infrapanely nebo sálavé panely". Na Primotopy.eu se dozvíte mimo jiné:

● Jaká bude spotřeba infrapanelu?
● Jaký a jak výkonný topný panel?
● Jak regulovat topný panel?
● Jak a kam instalovat topný panel?
● Jak topné panely fungují a proč jsou úsporné?
● Jaké jsou zkušenosti s topnými panely

Topné infra panely jsou určeny pro aplikace s důrazem na nejvyšší kvalitu vzduchu a tepelnou pohodu. Zvýšením povrchové teploty stěn eliminují do značné míry vznik rosného bodu a tím zabraňují růstu plísní. Topné panely jsou vhodné pro trvalé vytápění i zónový ohřev k dosažení lokálního tepelného komfortu. V naší nabídce na Primotopy.eu nenajdete „hračky z marketů" ať už kamenných nebo internetových, ale několik modelových řad skutečných infra topných panelů - všechny modely jsou určeny pro trvalé vytápění s provozem bez dohledu.

  • velký výběr modelů a barev
  • volba umístění stěna nebo strop
  • vynikající poměr ceny a spotřeby
  • vhodné pro alergiky - nevíří vzduch
  • nulové udržovací náklady, dlouhá životnost

Infračervené topné panely pracují s principem emise tepelného vlnění.
Toto vlnění neohřívá vzduch, ale přeměňuje se na tepelnou energii po dopadu na tělesa, plochy, stavební konstrukce a osoby. Pro správně fungující topný panel je charakteristická plochá konstrukce nepodporující konvekci a provozní povrchová teplota cca 80 - 110°C. 

Sálavé infra panely


ELEKTRICKE-TOPENI.cz
logo ELEKTRICKE-TOPENI.cz

Společnost ELEKTRICKE-TOPENI.cz se zabývá prodejem, návrhy a poradenstvím v oboru elekrických topných systémů. Pokud právě řešíte výběr topného systému, rádi Vám poradíme a sdělíme své osobní zkušenosti s provozováním elektrického topení. Podlahové topení, ...

 
 
Reklama