Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Přímotopy a topné panely

Přímotopy, sálavé přímotopy i topné panely - to vše je elektrické přímotopné topení

Přímotopná topidla lze instalovat nejen na stěnu, jako dobře známé klasické přímotopy, nebo sálavé přímotopy, ale také na strop. To je případ topných panelů - plochých prostorově úsporných deskovitých topidel. Stropní instalací omezíte konvekční složku vytápění na minimum a naopak posílíte složku sálavou. Částečná konvekce vznikající při nástěnné instalaci ale není na škodu, protože zvyšuje dynamiku ohřevu vzduchu. V podmínkách opravdu vysokých stropů, např. ve starší zástavbě Prahy, kde najdete stropy s výškou i 320-380 cm, je výrazně výhodnější umístění panelů právě na strop, protože omezením konvekční složky významně snížíte ztráty energie vzniklé "pytlem" teplého vzduchu v horní polovině místnosti.

Vytápění přímotopnými topidly má obecně tyto vlastnosti:

  • nedostižný komfort obsluhy, dokonalá a velmi přesná regulace umožňující přizpůsobit vytápění jednotlivých obytných částí v různém čase potřebám uživatelů
  • úspory oproti centrálnímu zdroji tepla (regulace jednotlivých zón v čase)
  • 100% účinnost: veškerá energie je bezezbytku přeměněna na teplo (jen v případě přímotopných systémů beze ztrát, ne při rozvodu tepla vodou, např. elektrokotle)
  • nízké pořizovací náklady topidel a regulačních prvků
  • dlouhá životnost a bezúdržbovost
  • snadná a rychlá instalace

Na Primotopy.eu najdete u nás kompletní sortiment elektrického přímotopného vytápění - velký výběr přímotopů a sálavých přímotopů, infrapanelů i skleněných a keramických topných panelů, regulace a příslušenství.

Přímotopy a topné panely


ELEKTRICKE-TOPENI.cz
logo ELEKTRICKE-TOPENI.cz

Společnost ELEKTRICKE-TOPENI.cz se zabývá prodejem, návrhy a poradenstvím v oboru elekrických topných systémů. Pokud právě řešíte výběr topného systému, rádi Vám poradíme a sdělíme své osobní zkušenosti s provozováním elektrického topení. Podlahové topení, ...

 
 
Reklama